Premierul Ludovic Orban și-a depus mandatul

0
497

În urmă cu puțin timp, Ludovic Orban și-a depus mandatul, anuntând că prim-ministru interimar va rămâne Raluca Turcan.

„Am luat decizia să îmi depun mandatul de prim-ministru. România are nevoie de un guvern responsabil. Decizia mea de astăzi vreau să arate că nu mă cramponez de funcție. Îmi închei mandatul de premier după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă, în care românii s-au confruntat cu o pandemie și o criză economică fără precedent. Plec din funcția de premier cu conștiința datoriei împlinite. Tot ce a fost omenește posibil am făcut. Am încercat să găsim răspunsuri la toate confruntările. Pe 6 decembrie românii au decis componența viitorului parlament.

Obiectivul pe care îl am e de a construi o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD. Voi fi implicat în negocierile pentru formarea unui guvern care să utilizeze toate resursele și oportunitățile. După demisia mea, Guvernul va fi condus de un membru al cabinetului care va fi desemnat de președintele României. Demisia mea vreau să arate limpede: nu mă cramponez de nicio funcție, nu pun condiții.

Le transmit românilor că orice măsură pe care am luat-o, chiar dacă a generat efecte nefavorabile, a fost luată cu scopul de a apăra sănătatea și viața românilor, locurile de muncă. Am convingerea că în viitoarele negocieri PNL va avea capacitatea de a da premierul și de a forma coloana verticală a viitorului Guvern”,  a declarat Ludovic Orban.

 

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here