Andrei Cazacu este noul președinte al Administrației Fondului de Mediu

0
771

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a comunicat că ieșeanul Andrei Cazacu este noul președinte al Administrației Fondului pentru Mediu.

„Andrei Cazacu a fost numit, astăzi, la conducerea AFM, prin decizia prim-ministrului interimar Nicolae Ionel Ciucă, la propunerea ministrului Mircea Fechet. Anterior numirii, Andrei Cazacu a ocupat funcția de secretar de stat pentru mediu în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor” – se arata in comunicatul Ministerul Mediului.

De retinut  faptul că ministrul Mediului, Mircea Fechet, a cerut  revocarea din funcție a preşedintelui Administratiei Fondului pentru Mediu, Dan Cătălin Vatamanu, după ce programul Rabla pentru electrocasnice, care trebuia să înceapă marți, a fost amânat.

„Este inadmisibil ca un program atât aşteptat de cetăţeni, la care s-a lucrat atât de mult timp, să nu poată funcţiona, deşi avea toate premisele să o facă! În ultima lună am primit asigurări constante, inclusiv ieri (luni – n.r.), că nu există probleme tehnice care ar putea împiedica demararea programului. În opinia mea, o astfel de atitudine este imposibil de tolerat: să anunţi populaţia cu câteva minute înainte de startul programului că sistemul nu este apt pentru preluarea şi înregistrarea solicitărilor celor care aplică pentru vouchere electronice, indiferent de motiv. Rabla Electrocasnice este un program care anul acesta are un buget dublu faţă de cel din 2018 şi o listă de echipamente cu mult extinsă faţă de ediţiile anterioare. Un astfel de program, gândit la scară atât de largă şi cu finanţare pentru cel puţin 100.000 de români, nu poate fi împiedicat de cei care şi-au asumat un sistem electronic de emitere a voucherelor şi care astăzi este nefuncţional”, a declarat Mircea Fechet.

În luna noiembrie 2020, Ludovic Orban îl numise pe Ştefan-Andrei Cazacu în funcția de secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

”De 7 ani activez în Camera Deputaților, în calitate de consilier, iar în ultimul an am avut privilegiul să fiu consilierul ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, și astfel să contribui semnificativ la implementarea politicilor de mediu naționale” declara Andrei Cazacu înainte de alegeri, el însuși fiind candidat al PNL Iași pentru Senat.

În vârstă de 35 de ani, el este prezentat de presa locală ca un tânăr consultant politic, absolvent de științe politice și administrație publică, care s-a implicat activ în ultimii 13 ani în campaniile filialei iesene a PNL.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here