Ce este permis în următoarele 14 zile la Iași

0
361

Având în vedere că în municipiul Iași, rata incidenței cumulate a cazurilor de SARS CoV-2 în ultimile 14 zile este de 1,97/1000 de locuitori, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât ca pentru următoarele 14 zile, începând cu ora 00:00 a zilei de 31.12.2020 până la ora 24:00 a zilei de 13.01.2021, următoarele măsuri:

  1. Este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor și a operatorilor economici care desfăşoară activităţi în spaţiile publice închise care au un acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin 2 pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 6,00-23,00.
  1. Este permisă activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare și a operatorilor economici care desfăşoară activităţi în spaţiile publice închise care au un acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin 2 pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 6,00-23,00.
  1. Este permisă organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului.
  1. Activitatea cu publicul a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30%din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 5,00 – 21,00.
  1. Sunt interzise activitățile de organizare și desfășurare în aer liber a spectacolelor de tipul drive-in, spectacolele, concertele, festivalurile publice și private sau alte activități şi evenimente culturale.
  2. Se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc) atât în spații deschise cât și închise (saloane, cămine culturale, restaurante, terase, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente etc) și desfăşurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau privatepe întreaga perioadă a stării de alertă pe teritoriul României.
  3. Operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, au obligația să îşi organizeze şi să desfăşoare activitatea în intervalul orar 5,00 – 21,00, pe întreaga perioadă a stării de alertă pe teritoriul României – cu excepția operatorilor economici cu activitate de livrare la domiciliu, a farmaciilor, a benzinăriilor, precum şi operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane în condiții specificate de legislație.
  4. Este suspendată pe întreaga perioadă a stării de alertă pe teritoriul României defășurarea activității târgurilor, bâlciurilor și a talciocurilor, definite potrivit art. 7  (1)din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerțului cu produse și servicii de piață în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare.
  5. Este interzisă circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.
loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here