Sprijin pentru persoanele fără adăpost

1
276

Odată cu răcirea vremii, Primăria municipiului Iaşi, prin Direcţia de Asistenţă Socială și în parteneriat cu Poliţia Locală, întreprinde o serie de acţiuni suplimentare pentru identificarea și sprijinirea tuturor persoanelor fără locuinţă din oraș.

Astfel, în administrarea Direcţiei de Asistenţă Socială se află Centrul Social de Urgență pentru Recuperare și Reintegrare „C. A. Rosetti” , cu o capacitate de 83 de locuri, la care se adaugă un centru de tranzit format din cinci module cu o capacitate de câte 8 persoane. În prezent, în adăpostul din bd. C. A. Rosetti sunt în jur de 80 de beneficiari.

Pe lângă acesta, un număr de 50 locuri au fost amenajate de Direcția Exploatare Patrimoniu și Direcția de Asistență Socială în Baia Publică (Populară) de pe str. Sf. Petru Movilă, cu rolul de adăpost temporar.

Pentru toți beneficiarii, Direcţia de Asistenţă Socială asigură servicii de testare anti-COVID-19, asistenţă socială și medicală, deparazitare, precum și îmbrăcăminte, articole de igienă și hrană caldă.

Primăria municipiului Iași face apel la ieșeni ca, dacă observă persoane fără adăpost în spații deschise în această perioadă cu temperaturi foarte scăzute, să apeleze numărul unic de urgențe 112. Poate fi contactat  si Dispeceratul Poliţiei Locale la numărul de telefon 0232.232.099, la sediul din str. Bucium nr. 30 sau prin e-mail la adresa politialocalais@yahoo.com.

Persoanele astfel identificate vor fi conduse la spital sau la adăposturile Direcției de Asistență Socială pentru a primi ajutorul necesar.

loading...

Comentarii:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here