Noul președinte al SUA, Joe Biden anulează politicile lui Donald Trump

0
324

In prima zi de mandat, noul președinte al SUA, Joe Biden a semnat 15 ordine executive, în special pentru a stimula răspunsul federal la criza coronavirusului.

Joe Biden a început să lucreze la biroul oval, după ce a depus azi juramantul, devenind astfel al 46-lea președinte al Statelor Unite. Inaugurarea a fost diferită de oricare alta din cauza restricțiilor coronavirusului, fiind prezenţi puţini susţinători democraţi la jurământ și ceremonie. Donald Trump  a lipsit de la depunerea jurământului de către Joe Biden. Decizia luată a fost una atipică în istoria recentă a Statelor Unite ale Americii.

„Democrația a prevalat”, a declarat președintele Biden, după ce a depus jurământul de funcție cu judecătorul șef John Roberts.

La ceremonia de depunere a jurământului şi de preluare oficială a mandatului de către Joe Biden au fost prezenţi trei foşti preşedinţi: Barack Obama, Bill Clinton și George W Bush, precum și vicepreședintele lui Trump, Mike Pence.

Kamala Harris a depus jurământul de vicepreședinte înaintea lui Joe Biden. Ea este prima femeie și prima persoană de culoare și asiatico-americană care a preluat a doua cea mai puternică poziţie în stat.

Joe Biden și prima doamnă, Jill Biden, împreună cu Kamala Harris și soțul ei, Doug Emhoff au mers apoi pe Pennsylvania Avenue până la Casa Albă, salutând prietenii și susținătorii.

Ceremonia de inaugurare a inclus spectacole muzicale de Lady Gagacare a cântat imnul național, precum și de Jennifer Lopez și Garth Brooks.
Un concert de seară televizat intitulat „Celebrating America” a fost organizat la Memorialul Lincoln din oraș. Găzduit de Tom Hanks, a participat la Bruce Springsteen, John Legend, Jon Bon Jovi, Justin Timberlake și Demi Lovato și a culminat cu un spectaculos foc de artificii.

Întreaga ceremonia a fost una atipică pentru SUA. În contextul pandemiei de coronavirus, puţini au fost cei care au venit la depunerea jurământului. Este binecunoscut ca  președintele desemnat, Joe Biden, i-a îndemnat pe susţinători să urmărească ceremonia de acasă pentru a evita apariţia unor noi focare.

Noul presedinte al SUA va dispune o serie de măsuri ce vor fi adoptate pentru a combate pandemia de coronavirus care a provocat peste 400.000 de decese în SUA. Vor exista  ordine de a purta măști și de a practica distanțarea socială pe toate proprietățile guvernului federal.

Un nou birou va fi înființat pentru a coordona răspunsul la pandemie, iar SUA vor opri procesul început de administrația Trump de retragere din Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

De asemenea,  a semnat un ordin executiv care începe procesul de reînscriere în acordul climatic de la Paris din 2015, din care Trump a retras oficial SUA anul trecut.

Joe Biden a revocat și permisul prezidențial acordat controversatului proiect Keystone XL Pipeline, cu care ecologiștii și grupurile de nativi americani s-au luptat de mai bine de un deceniu. Conducta finanțată privat, estimată a costa aproximativ 8 miliarde de dolari va transporta aproximativ 830.000 de barili de țiței greu pe zi din nisipurile petroliere din Alberta, în Canada, până în Nebraska. Barack Obama a votat un proiect de lege care aprobă construcția conductei în 2015, dar decizia a fost anulată de președintele Trump.

În ceea ce privește imigrația, Joe Biden a revocat declarația de urgență a administrației Trump, care a ajutat la finanțarea construcției unui zid de-a lungul frontierei mexicane și, de asemenea, a pus capăt interdicției de călătorie asupra unor țări majoritar musulmane.


( ! ) Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002413296{main}( ).../index.php:0
20.0003414768require( '/home/jriro/public_html/wp-blog-header.php ).../index.php:17
30.645966244376require_once( '/home/jriro/public_html/wp-includes/template-loader.php ).../wp-blog-header.php:19
40.659866292936include( '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/single.php ).../template-loader.php:106
50.948268695968locate_template( $template_names = 'loop-single.php', $load = TRUE, $require_once = ???, $args = ??? ).../single.php:28
60.948268696064load_template( $_template_file = '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/loop-single.php', $require_once = TRUE, $args = [] ).../template.php:716
70.948468706520require_once( '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/loop-single.php ).../template.php:770
80.965068814448td_module_single_base->related_posts( $force_sidebar_position = ??? ).../loop-single.php:72
90.965368831040td_block_related_posts->render( $atts = ['limit' => 3, 'ajax_pagination' => 'next_prev', 'live_filter' => 'cur_post_same_categories', 'td_ajax_filter_type' => 'td_custom_related', 'class' => '', 'td_column_number' => 3], $content = ??? ).../td_module_single_base.php:974
100.990468875656td_block->get_block_pagination( ).../td_block_related_posts.php:56

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here