Edilul Iașului, Mihai Chirica: „Am aflat din mass-media”

0
605

Astăzi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași a anunțat ca primarul Iașului, Mihai Chirica a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de abuz în serviciu. In urma acestui anunț, edilul a prezentat un punct de vedere:

„Am aflat din mass-media de faptul că mai mulți demnitari și angajați ai Primăriei unicipiului Iași, printre care și eu, au fost trimiși în judecată în dosarul contractării serviciilor de leasing pentru patru autoturisme.

Opinia publică trebuie să știe că în acest caz, deschis în urma unei plângeri, inclusiv Direcția Națională Anticorupție a făcut verificări minuțioase, încă din 2013, timp de circa șase ani, constatând că nu există fapte de competența sa. În plus, mai multe expertize, inclusiv ale Curții de Conturi, precum și instanțele de judecată au demonstrat că nu există niciun prejudiciu pentru bugetul local, motiv pentru care mă simt surprins de această decizie.

Așa cum am spus întotdeauna, am încredere deplină în actul de justiție și vom colabora cu judecătorii astfel încât să ne dovedim nevinovăția cât mai repede.

Personal, pentru a nu afecta imaginea orașului nostru, am dorința ca acest proces să fie cât mai scurt și rog instanța să soluționeze acest dosar cu înțelepciune și celeritate”, a precizat  primarul Mihai Chirica

 

 

 

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here