Vicepreședintele Marius Dangă: Singura opțiune este să investim în lucrări de modernizare și reabilitare sau prin construirea de facilități noi

0
918
Vicepreședintele CJ Iași, Marius Dangă a avut o astăzi o întâlnire cu managerii celor 6 spitale și 3 unități de asistență medico-socială din subordinea Consiliului Județean Iași pentru a evalua împreună modul in care fiecare dintre entități este pregatită si respectă măsurile privind securitatea la incendiu.
„Avem obligația de a trata cu toată responsabilitatea acest subiect, să punem in centrul preocupărilor noastre zilnice siguranța pacienților, fie ei ieșeni sau nu, care ajung în grija noastră. Și acest lucru trebuie să fie o preocupare continuă indiferent de context.
Am discutat cu toți managerii, domnii Radu Crișan Dabija-Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Florin Roșu-Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva”, Robert Dâncă-Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă”, Gabriel Martinescu-Spitalul de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna”, Lucian Eva-Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”, doamna Alina Belu-Spitalul de Copii „Sf. Maria” și reprezentanții unităților de asistență medico-socială Răducăneni și Bivolari pentru a ne apleca asupra particularităților cu care se confruntă fiecare”, a declarat vicepreședintele Marius Dangă.
In urma discutiilor s-a constatat ca există la nivelul fiecărui spital aspecte care încă necesită atenție pentru respectarea conformității depline a normelor ISU, insa sunt si exemple pozitive. De exemplu, Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă” și Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” au cunoscut ample intervenții de modernizare recente, iar la Spitalul de Copii „Sf. Maria”, care este în curs de modernizare, normele privind securitatea la incendii reprezintă o preocupare importantă.
În ceea ce priveste spitalele de Pneumoftiziologie, Boli Infecțioase și Maternitatea „Elena Doamna”, se apreciaza foarte mult proactivitatea managerilor în rezolvarea cât mai multor cerințe din planul de conformare stabilit de ISU.
„Situația este delicată, într-adevăr, fiindcă vorbim și de clădiri foarte vechi, care multe au fost transformate în spitale fără a fi construite pentru această destinație, iar asta face imposibilă respectarea tuturor normelor curente, în special în ceea ce privește căile de access și normele de evacuare. Singura opțiune este să investim în lucrări de modernizare și reabilitare sau, de ce nu, prin construirea de facilități noi. Suntem dispuși, la Consiliul Județean, la un parteneriat susținut. Le-am transmis managerilor că vor avea toată susținerea noastră pentru a se conforma reglementărilor în vigoare și le-am mulțumit pentru efortul pe care personalul lor îl face în fiecare clipă”, a precizat Marius Dangă.
La finalul intâlnirii s-a stabilit ca până mâine, fiecare manager va transmite la Consiliul Județean un material cu necesitățile și măsurile care trebuie implementate, astfel încât să se elaboreze cât mai repede un plan pentru obținerea conformității pentru fiecare spital în parte, urmând ca în mod regulat să se organizeze ședințe de lucru pentru monitorizarea progresului în această direcție.
loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here