Politica de Iași: Mireasa dă semne că ar vrea

0
633

In sfarsit!

USR PLUS Iaşi acceptă invitaţia la negocieri transmisă de PNL, dar precizează că discuţiile vor viza mai întâi bugetul local şi pe cel judeţean, după care vor fi demarate negocieri în privinţa ocupării celor două posturi de viceprimari.

Conducerile reunite USR PLUS din Iaşi au anuntat astazi că acceptă invitaţia la negocieri transmisă de către liberali, în condiţiile în care „negocierea se desfăşoară în interesul tuturor locuitorilor din judeţul Iaşi”. USR PLUS Iaşi precizează într-un comunicat de presă că a decis să negocieze cu PNL Iaşi în două etape. Prima etapă se referă la bugetul municipiului şi judeţului Iaşi şi proiectele propuse pentru ieşeni de către cele două partide, iar a doua etapă se referă la funcţii şi persoane. Liderii USR PLUS au anunţat că începerea discuţiilor despre funcţii depinde de finalizarea cu succes a proiectului bugetului local.

„Discuţia despre proiectele Iaşului este necondiţionată din partea noastră. În orice moment, suntem gata să discutăm cele mai bune soluţii pentru Iaşi. Nu se amestecă cu discuţia politică despre viceprimari sau alte funcţii politice. Chestiunea viceprimarilor presupune, pentru noi, o asumare publică a finalizării unor proiecte până în 2024. Atenţie, finalizare! Nu începuturi şi promisiuni. Domnul Juravle (Daniel Juravle – n.r.), nominalizarea PNL, trebuie să vină în faţa ieşenilor cu o propunere clară despre ce vrea să finalizeze în următorii trei ani. Ar trebui, de asemenea, să explice ce proiecte a început şi finalizat în ultimii patru ani, de când lucrează în Primăria Iaşi”, a declarat deputatul Cosette Chichirău, liderul USR Iaşi.

Preşedintele PLUS Iaşi, deputatul Monica Berescu afirmă că discuţiile trebuie extinse la nivel judeţean, astfel încât şi la Paşcani sau Hârlău să fie demarate proiecte utile pentru cetăţeni.

“Negocierile trebuie să aibă loc la nivel judeţean pentru că proiectele noastre se adresează tuturor ieşenilor, nu doar celor din reşedinţa de judeţ. Este necesară o colaborare constructivă astfel încât şi locuitorii din mediul rural sau cei din Paşcani sau Hârlău să se bucure de planurile de dezvoltare. Eforturile şi atenţia noastră se îndreaptă asupra ieşenilor care aşteaptă planuri de acţiune şi acţiuni, nu declaraţii politice. Binele tuturor ieşenilor este mandatul nostru la aceste negocieri”, a declarat Monica Berescu, liderul PLUS Iaşi.

Echipa desemnată de USR PLUS Iaşi pentru negocieri este condusă de Cosette Chichirău şi Monica Berescu şi include consilieri locali şi judeţeni.

UPDATE: Biroul Politic Local al PNL Iași, reunit în ședință în astăzi, 12 martie 2021, a adoptat următoarea rezoluție:

„Salutăm deschiderea și decizia alianței USR-PLUS Iași de a accepta invitația de a purta negocieri pentru formarea unei alianțe de guvernare locală împreună cu PNL Iași și le mulțumim doamnelor Cosette Chichirău și Monica Berescu pentru răspuns. Considerăm că noi, partidele de dreapta, trebuie să ne unim energiile atât la nivel local, cât și parlamentar și guvernamental”, a declarat primarul Mihai Chirica, președintele organizației Municipale PNL Iași.

In continuare, rezolutia precizeaza: Din punctul nostru de vedere, nu contează cine face parte din echipa de negociere a alianței USR-PLUS atâta vreme cât este o persoană competentă, de bună credință și se bucură de sprijinul alianței.

Așteptăm, așadar, orice reprezentant desemnat al alianței USR-PLUS să discutăm concret despre proiectele Iașului și despre funcțiile de viceprimar, sâmbătă, 13 martie, între orele 10.00 și 16.00 și duminică, 14 martie, între aceleași ore, la sediul Primăriei Municipiului Iași.

Persoana desemnată de PNL Iași pentru a monitoriza implementarea până la finalizare a proiectelor depuse de PNL în programul comun este  consilierul local Daniel Juravle, propunerea noastră pentru funcția de viceprimar. Pentru a crea un echilibru, rugăm conducerea alianței ca până la finalizarea negocierilor să își nominalizeze persoana desemnată pentru a monitoriza implementarea până la finalizare a proiectelor asumate, care, desigur, ar putea reprezenta propunerea pentru cealaltă funcție de viceprimar.

În aceste condiții, considerăm că, dacă suntem de bună credință, avem timpul necesar pentru ca luni, 15 martie, să putem ieși în fața cetățenilor municipiului Iași atât cu o listă de proiecte comune, cât și cu propunerea alianței pentru funcția de viceprimar care să completeze echipa de implementare a acestor proiecte.

 


( ! ) Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002413264{main}( ).../index.php:0
20.0003414736require( '/home/jriro/public_html/wp-blog-header.php ).../index.php:17
30.661866247568require_once( '/home/jriro/public_html/wp-includes/template-loader.php ).../wp-blog-header.php:19
40.676666296576include( '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/single.php ).../template-loader.php:106
50.980668715880locate_template( $template_names = 'loop-single.php', $load = TRUE, $require_once = ???, $args = ??? ).../single.php:28
60.980668715976load_template( $_template_file = '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/loop-single.php', $require_once = TRUE, $args = [] ).../template.php:716
70.980768726432require_once( '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/loop-single.php ).../template.php:770
80.999968838488td_module_single_base->related_posts( $force_sidebar_position = ??? ).../loop-single.php:72
91.000268855080td_block_related_posts->render( $atts = ['limit' => 3, 'ajax_pagination' => 'next_prev', 'live_filter' => 'cur_post_same_categories', 'td_ajax_filter_type' => 'td_custom_related', 'class' => '', 'td_column_number' => 3], $content = ??? ).../td_module_single_base.php:974
101.025868899696td_block->get_block_pagination( ).../td_block_related_posts.php:56

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here