Spital Veterinar de Urgență deschis non-stop la USAMV Iași

0
551

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” (USAMV) Iași a deschis primul Spital Veterinar de Urgență pentru animale mici din Moldova, în cadrul Facultății de Medicină Veterinară. Unicitatea spitalului constă în diversitatea specializărilor și dotărilor, precum și în capacitatea de spitalizare a pacienților 24 de ore din 24, indiferent de gravitatea patologiei, inclusiv în weekend.

Deschiderea Spitalului de Urgențe pentru animale mici reprezintă un pas important pentru  creșterea calității actului medical în medicina veterinară din regiunea Moldovei. Investiția necesară a fost realizată cu fonduri proprii ale USAMV Iași și ale partenerilor din mediul privat.

Programul Spitalului este non-stop, inclusiv sâmbăta și duminica, serviciul de urgențe fiind asigurat de cadre didactice, medici interni și doctoranzi ai Facultății de Medicină Veterinară a USAMV Iași.

”În acest fel toți proprietarii de animale mici, din Iași sau din județele Moldovei, în momentul în care acestea vor avea nevoie de un medic veterinar, vor putea să solicite un consult, un tratament, vaccin sau o intervenție chirurgicală pentru toate specializările. Clinicile veterinare sunt organizate exact ca acele clinici pentru medicina umană si sunt dotate corespunzător, iar procesul de modernizare și asigurare cu aparatură și echipamente este continuu. Asistența medicală înalt specializată se asigură șapte zile din șapte, 24 de ore din 24, inclusiv în regim de urgență aspect foarte important pentru proprietarii de animale. De asemenea, activitatea din clinici este importantă și pentru studenții veterinari deoarece au cazuistică permanentă, participă la consultații, intervenții, operații, tratamente, dobândind în acest fel experiență, cunoștințele și manualitatea necesare acestei profesii. ”, a declarat prof. univ. Dr. Gerard Jităreanu, rectorul USAMV Iași.  

 

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here