Anunț umanitar. Haideți sa o ajutăm pe Maria să trăiască!

0
955
Deși o cunosc pe Maria de ani de zile, chiar înainte de a fi politistă, pașii nu ni s-au mai intersectat să mai stăm la povești, si abia acum am aflat ce dramă traiește ea și familia sa. Maria a fost diagnosticată, în mai 2020, cu o boală nemiloasă-cancer pulmonar, iar în ultima vreme starea sănătătii i s-a înrăutătit, tratamentul de care are nevoie costă aproximativ 5000 de euro, lunar.
Maria și soțul ei, Bogdan Huțanu sunt polițiști la IPJ Iași și își iubesc meseria pe care o fac cu profesionalism. Pe lângă profesia de polițist, Maria îndeplinește și meseria de mamă pentru 3 copii minunați- Elena, Ilie și Andrei Bogdan. Pe Elena și Ilie i-a luat în ocrotire de la un centru de plasament după ce medicii, în urma mai multor analize, au concluzionat că Maria nu va avea vreodată copii. Însă, în anul 2017, Măriuța afla că este însărcinată și așa  familia ei s-a înbogătit cu un nou membru-Andrei Bogdan, minunea de la Dumnezeu, așa cum le place lor sa spună.
Când credeau ca fericirea este deplină, in mai 2020, Maria a primit crunta veste, diagnosticul de cancer pulmonar.
” Nu pot uita acel moment când medicii l-au chemat separat pe soțul meu și i-au spus că starea mea este gravă și trebuie să mergem de urgență la Institutul Regional de Oncologie. Atunci nu am știut ce i-au spus doctorii soțului, dar din privirea lui și faptul că a venit spre mine, m-a luat în brațe și a început să plângă am înțeles că starea mea nu este una bună. Bogdan mi-a anunțat imediat familia, părinții și frații mei care au venit de îndată la spital. A fost pentru toți un șoc, îi vedeam plângând, nici nu știam cum să reacționez”, a povestit Maria.
Au urmat luni de tratament, cu medicamente care au făcut-o sa spere la o sănătate mai bună. Insă, starea de bine nu s-a meținut pentru mult timp, iar Maria a început să se simtă din nou rău. În cursul acestei luni, a făcut un CT, iar medicii i-au spus că boala a progresat și că sunt metastaze osoase, hepatice, iar medicamentul necesar se numeste  LORLATINIB, dar care nu este compensat în sistemul de sănătate românesc. Tratamentul costă aproximativ 5000 euro lunar.
Sunt convinsă că putem să o ajutăm pe Maria să traiască lângă copiii ei, iar Elena, Ilie și Andrei să se bucure de ea cât mai mult timp!
Cei care doresc să ajute financiar pot dona în conturile deschise pe numele soțului Mariei, Huțanu Bogdan: RO88BRDE240SV23918402400 cont în lei,
RO54BRDE240SV18523942400 cont în euro.
Multă sănătate și putere, Măriuța!

 

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here