In șase comune din judeţul Iasi vor fi restricţii pentru 14 zile

0
731

Si in judeţul Iași sunt localitati care au depăşit indicele de infectare cu COVID-19 la mia de locuitori, astfel ca se vor apica restrictii pentru urmatoarele 2sapatamani.

În statistica prezentată de Instituţia Prefectului se regasesc mai multe localităţi care au indicele de infectare mai mare de 4 la mia de locuitori: Aroneanu (6,16), Bârnova (6,24), Miroslava (4,91), Rediu (7,52), Roşcani (7,66) si Valea Lupului (4,69).

Ca atare,  în comunele enumerate, circulaţia persoanelor este interzisă în intervalul orar 20.00 – 05.00. Restricţiile sunt doar pentru weekend şi se aplică pentru o perioadă de 14 zile.  Celor cu  indicele este mai mare de 7.5 la mia de locuitori, măsurile restrictive se vor aplica şi în timpul săptămânii.

Interdicții specifice localităților cu incidența mai mare de 4 la mie

Activitățile comerciale sau prestările de servicii sunt permise, în funcție de intervalul orar, după cum urmează:
În localitățile în care incidența este sub 4 ‰:
– de luni până duminică pot fi desfășurate activitățile comerciale și prestările de servicii în intervalul orar 05:00-21:00.
În localitățile în care incidența este de peste 4 ‰:
*În județul Iași localitățile care sunt supuse restricțiilor specifice unei incidențe peste 4 ‰ sunt: Aroneanu, Bârnova, Miroslava și Valea Lupului.
– de luni până joi pot fi desfășurate activitățile comerciale și prestările de servicii în intervalul orar 05:00-21:00.
– de vineri până duminică pot fi desfășurate activitățile comerciale și prestările de servicii în intervalul orar 05:00-18:00.
În localitățile în care incidența este peste 7,5 ‰ (comuna Rediu din jud. Iași)
– de luni până duminică pot fi desfășurate activitățile comerciale și prestările de servicii în intervalul orar 05:00-18:00.

*În comuna Roșcani, cu incidența peste 7,5 ‰ și aflată în carantină, activitățile comerciale și prestările de servicii, ca și circulația persoanelor sunt restricționate fiind în vigoare doar excepțiile prevăzute de legislație.

Indiferent de rata incidenței, în afara intervalelor menționate, vor putea funcționa:
– farmaciile
– cabinetele medicale
– benzinăriile
– livratorii la domiciliu
– transporturile organizate de persoane.

Municipiul Iași se apropie de 4 cazuri la mia de locuitori, având rata de incidență 3,77.

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here