Incă 200 de camere de supraveghere în oraș

0
530
Zilele trecute, primarul Mihai Chirica a semnat un contract de livrare și montare a 200 de camere de supraveghere care vor fi amplasate în toate cele 88 de intersecții unde există un semafor centralizat. Pe lângă acestea, au fost achiziționate 16 camere de tip LPR care pot detecta plăcuțele de înmatriculare ale autoturismelor.
Camerele fac obiectul unui contract în valoare de 1.224.985,95 lei, cu TVA, semnat cu Asocierea Mira Technologies Grup SRL București – SC Secunet Project SRL și derulat pe o perioadă de 120 de zile.
Primarul Mihai Chirica a explicat  principalele caracteristici ale acestor camere.Acestea pot identifica numerele de înmatriculare ale autovehiculelor; pot filma color noaptea și pot înregistra chiar în condiții de cădere a tensiunii; vor putea detecta autovehiculele parcate în zona interzisă; vor putea detecta obiectele aruncate din autovehicule sau de pietoni, persoanele și caracteristicile de bază pentru identificare, aglomerările de persoane, traversarea prin loc nepermis, persoanele căzute la pământ; vor identifica accidentele grave etc.
Imaginile vor fi stocate 20 zile. Rezoluția camerelor va permite identificarea ușoară a evenimentelor rutiere, chiar cu părăsirea locului accidentului.
Municipalitatea ieșeană deține în acest moment 653 de camere de supraveghere, distribuite astfel: Biroul de Management al Traficului – 59, Poliția Locală – 157, Compania de Transport Public SA – 34, Salubris SA – 150, EcoPiața SA – 130, Direcția Creșe – 103.
La acest număr se adaugă camerele de supraveghere instalate de instituţiile de învăţământ (licee, şcoli, grădiniţe).
De asemenea, Salubris SA are în desfăşurare achiziţia a încă 220 camere de supraveghere, cu ajutorul cărora se va realiza o mai bună monitorizare a punctelor de colectare a deșeurilor.

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here