Descinderi BCCO Iasi. Un individ este bănuit de punere în circulație de bancnote false

0
158

La data de 2 aprilie 2021, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor au efectuat două percheziţii domiciliare, în municipiul Iaşi, la o persoană bănuită de punere în circulaţie de valori străine falsificate şi tentativă la înşelăciune.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 6 bancnote falsificate, în cupiură de 100 de euro.

Din cercetări a reieșit că, la data de 18 martie a.c., un bărbat s-ar fi deplasat la un punct de schimb valutar din municipiul Iaşi, unde ar fi oferit, spre schimb, pe lângă alte banconte de 50 de euro, şi o bancnotă falsificată, deşi ar fi cunoscut acest aspect.

Angajatul casei de schimb valutar ar fi identificat bancnota falsificată şi a anunţat poliţia, stabilindu-se că bărbatul în cauză ar mai deţine la domiciliu şi alte bancnote falsificate, în cupiură de 50 şi 100 de euro, pe care le-ar fi comandat de pe internet.

La data de 2 aprilie 2021, individul a fost condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore.

Ulterior, la data de 3 aprilie a fost prezentat, cu propuneri legale Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, faţă de acesta fiind dispus controlul judiciar pentru 60 de zile.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale.

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here