Foto: Unitatea mobilă ATI de la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi este funcţională

0
595

UPDATE: Trei pacienți au aterizat pe Aeroportul Internațional Iași cu un avion SMURD din București. Pacienții au fost preluați de o ambulanță și transportați la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași, la unitatea mobilă ATI. Alți 5 pacienți infectați cu Covid-19, 4 ventilati non-invaziv și 1 intubat, vor fi aduși de la UPU din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” Iași.

Dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, a transmis astăzi că unitatea mobilă de Anestezie şi Terapie Intensivă adusă de la Botoşani la Iaşi este operaţionalizată şi pregatita să primească primii pacienţi. Astfel, 3 pacienţi din Bucureşti vor fi internaţi în secţia ATI mobilă de la spitalul ieşean.

„Aşa cum am promis, în mai puţin de două săptămâni, unitatea mobilă de terapie intensivă este operaţionalizata, gata să admită şi să îngrijească pacienţi. Începând din această după-amiază vom admite primii pacienţi, inclusiv 3 pacienţi din Bucureşti. În acest demers, am avut sprijinul susţinut al Consiliului Judeţean, prin preşedintele Costel Alexe, primăria Iaşi, prin domnul primar Mihai Chirica, prefectura Iaşi, prin domnul prefect Marian Grigoras, ISU Iaşi prin domnul colonel Ionut-Ciprian Gradinaru, DSP Iaşi prin domnul Dr. Vasile Cepoi şi a tuturor unităţilor din subordinea acestora. Această unitate va fi într-adevăr ” gură de oxigen” de care sistemul medical ieşean avea nevoie”, a transmis dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi.

Echipa medicală care se va ocupa de îngrijirea pacienților ce vor fi internați la secția ATI mobilă este compusă din 9 cadre medicale.

„Unitatea de Terapie Intensivă mobilă din dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență a județului Iași, care este actual poziționată în județul Botoșani la Spitalul Județean Botoșani, are o capacitate de zece paturi de Terapie Intensivă. Fiind o unitate mobilă, ea poate funcționa autonom, dar este indicat pentru a evita anumite fluctuații de tensiune și alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor, aceasta să fie cuplată la rețeaua de fluide medicale a spitalului și la rețeaua de energie electrică a spitalului. În cadrul ședințelor desfășurate la prefectură, DSP-ul, în urma analizei situației cu paturi ATI la nivelul județului Iași a făcut o solicitare către comitetul Național pentru Situații de Urgență în vederea relocării acestei unități mobile de la Botoșani la Iași”, a transmis col. Ionuț-Ciprian Grădinaru, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași.

 


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here