Se mai face un pas in negocierile cu USR-PLUS cu privire la proiectul de buget

0
368

Primarul Mihai Chirica a făcut o declaratie de presă privind  negocierile cu USR-PLUS in legatură cu proiectul de buget pentru anul 2021:

„Am primit cu bucurie vestea că, după mai bine de șase luni de la alegerile locale, consilierii locali USR-PLUS răspund invitației de a discuta și despre proiectele Iașului. Salut această deschidere și voi fi foarte atent la proiectele pe care alianța USR-PLUS le propune pentru ca acestea să reflecte viziunea majorității ieșenilor și să răspundă dorinței acestora de a avea un oraș prosper și respectat.

Totodată, voi încerca să îmi ofer întreaga experiență pentru a-i informa și instrui pe cei intrați mai nou în politica ieșeană în legătură cu ceea ce înseamnă aparatul administrativ, serviciile publice oferite de administrația locală, legislația în domeniu, precum și modalitatea de conlucrare între cei implicați.

Doar pentru interesul cetățenilor Iașului, interes pentru care suntem dispuși să negociem cu orice formațiune politică, delegația consilierilor locali ai PNL va fi prezentă la sediul Primăriei Municipiului Iași duminică, 11 aprilie 2021, începând cu ora 12.00, pentru a clarifica modalitatea de colaborare într-un mod responsabil și productiv.

În calitate de primar ales din partea PNL, împreună cu consilierii noștri, am adus deja în atenția publică o listă de proiecte pe termen scurt, mediu și lung pentru dezvoltarea în continuare a orașului: modernizarea străzilor și trotuarelor, crearea de locuri de parcare sub- și supraterane, extinderea spațiilor verzi,  cumpărarea de mijloace de transport ecologic (tramvaie, autobuze electrice și troleibuze), crearea de benzi unice pentru mijloacele de transport public și de noi piste pentru biciclete, modernizarea iluminatului public, susținerea școlii prin modernizarea și construirea de creșe, grădinițe și școli, susținerea culturii, modernizarea și crearea de noi spații de joacă, modernizarea și construirea de săli și terenuri de sport etc. Aceasta este viziunea liberală de dezvoltare a orașului, completată cu sprijinirea mediului de afaceri local, indiferent de domeniul de activitate.

Din calitatea de primar ales al ieșenilor și de președinte al Organizației Municipale a PNL Iași voi coordona echipa desemnată de Biroul Politic Local, astfel încât interesul ieșenilor să primeze asupra intereselor oricărui om politic sau oricărei formațiuni politice.

Consider că este timpul să uităm gâlceava politică, să ne aplecăm cu adevărat asupra proiectelor orașului și să demonstrăm responsabilitate și competență în susținerea și implementarea acestora.

De asemenea, cu tot respectul cuvenit, fac apel la consilierii locali USR-PLUS să înțeleagă că, indiferent de partidul din care fac parte, îmi doresc ca unul dintre aceștia să devină partenerul meu politic și colegul meu de muncă, din funcția de viceprimar. Este dorința legitimă a oricărui politician ca, atunci când se află la guvernare, să ocupe o funcție de conducere în eșalonul al doilea al administrației locale și de a avea onoarea de a reprezenta ieșenii din poziția de viceprimar.

Vreau ca în echipă, împreună cu viceprimarii și cu consilierii locali, să le arătăm tuturor că știm ce dorim, că vrem și putem să realizăm lucruri frumoase pentru ieșeni! Vom avea multă treabă, dar eu știu să lucrez în echipă și îi voi sprijini pentru a nu-și pierde timpul și nici scopul pentru care au fost aleși!

După finalizarea discuțiilor de duminică, 11 aprilie 2021, propun delegației USR-PLUS să susținem împreună o conferință de presă în interiorul sediului Primăriei Municipiului Iași, pentru a le prezenta ieșenilor concluziile întâlnirii”, a spus primarul Mihai Chirica.

 

 

 

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here