Doi dintre pacienţii COVID aduși ieri de la Bucureşti au decedat

0
365

 

Doi dintre cei patru pacienţi aduși ieri la Iasi  cu un avion Spartan de la Bucureşti, infectaţi cu COVID-19, au decedat. a declarat Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie „N. Oblu“ din Iași. Cei 4 pacienti au fost transferaţi sâmbătă la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

„În cursul zilei de ieri au fost transferați de la București patru pacienți cu afecțiuni pulmonare extrem de severe. Din păcate, doi dintre ei au decedat. Aceștia aveau vârsta aproximativ 70 de ani, cu afectare a plămânilor de peste 80%, cu multiple patologii asociate, diabet zaharat, hipertensiune, boală renală cronică. Ceilalți doi au afectare pulmonare de aproximativ 50% și au vârste între 70 și 90 de ani“, a spus dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie  Iași .

Ca si in alte spitale, si la Neurochirurgie se simte in mod pregnant presiunea pe personalul medical din secțiile ATI.

„Suprasolicitarea personalului medical este o problemă reală. Până acum, am făcut față la cele 60 de paturi de terapie intensivă, angajând 6 medici de terapie intensivă. Personalul mediu este același. Am fost ajutați cu aproximativ 5 asistenți și infirmiere de Direcția Sanitară. Sper să facem față. Încercăm să îi sprijinim pe toată această perioadă. Mai avem 6 locuri disponibile și urmează ca astăzi sau mâine să mai primim pacienți de la București și Târgu Mureș, care au nevoie de terapie intensivă“, a mai spus managerul Lucia Eva.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here