Consilierii județeni au aprobat astăzi bugetul pentru anul 2021

0
460

Consiliul Județean Iași a aprobat în ședința extraordinară de astăzi bugetul pentru anul 2021, veniturile acestuia fiind estimate la 1.196.013,40 milioane lei, iar cheltuielile la 1.476.788,73 milioane lei. Investiții majore în dezvoltare au fost aprobate, astfel încât peste 30% din buget va fi direcționat pentru această secțiune, infrastructura rutieră, parcurile industriale, educația, modernizarea infrastructurii medicale fiind printre prioritățile Consiliului Județean Iași. Totodată, Consiliul Județean Iași va aloca o mare parte din buget pentru investiții în funcționarea și dezvoltarea instituțiilor din subordine, iar cota de 6% din impozitul pe venit încasat la bugetul de stat a fost direcționată în mod echitabil și sustenabil către fiecare UAT din județ, prioritizând astfel investițiile și dezvoltarea locală.

De remarcat că proiectul de buget nu a fost susținut de consilierii PSD și cei de la USR PLUS. Președintele PSD din Consiliul Județean Iași, Cristi Stanciu, a subliniat că acest buget nu aduce nimic nou față de anii precedenți și este o continuare a proiectelor demarate anterior. La rândul lor, consilierii USR PLUS au declarat că nu pot susţine bugetul în forma prezentată de PNL întrucât este un buget al stagnării’.

Așa cum ne-am asumat încă de la începutul mandatului, ne dorim ca în județul nostru să nu mai existe drumuri neasfaltate, dezvoltarea infrastructurii rutiere fiind o prioritate pentru administrația liberală. Noutatea față de anii trecuți privind aprobarea bugetului general al Consiliului Județean constă în investițiile majore dedicate instituțiilor din subordine, fie că vorbim de spitale sau de sectorul cultural. De asemenea, țin să menționez că este pentru prima dată când toate UAT-urile din Iași primesc bani din bugetul de stat în funcție de proiectele de investiții și nu de culoarea politică. Îmi doresc ca acestea să fie viziunea și modul de lucru pentru întreg mandatul!”, se arata intrun comunicat al conducerii Consiliului Județean Iași.

             Construirea de parcuri industriale devine un obiectiv primordial în programul de investiții, suma de 8 milioane lei fiind alocată obiectivului de investiții Iași Industrial Park din  comuna Lețcani și 190 mii lei pentru obiectivul de investiții Parc Industrial Holboca –  servicii proiectare faza PUZ. Tot 8 milioane au fost obținuți de către Consiliul Județean Iași din fonduri guvernamentale pentru dezvoltarea obiectivului Miroslava Industrial Park.

           Avem o coaliție bazată pe încredere și transparență, iar viziunea noastră este orientată către un singur obiectiv: dezvoltarea județului Iași. Consilierii județeni ai Partidului Mișcarea Populară au venit cu propuneri pentru actualul buget în vederea finanțării lucrărilor de finalizare a unor drumuri județene, susținerea domeniului cultural sau alocarea de fonduri pentru realizarea unui contract multianual de întreținere a drumurilor județene. Îmi doresc ca după patru ani de zile, alături de PNL și Președintele Consiliului Județean Iași, să reușim să dezvoltăm Iașul pentru toți cetățenii acestui județ. ” a menționat Marian Uscatu, liderul consilierilor județeni ai PMP.

De asemenea, Romeo Vatră, liderul consilierilor județeni ai PNL a precizat în cadrul conferinței de presă susținută astăzi că este pentru prima dată când o serie de drumuri ce au fost mereu omise sunt acum în lista de investiții aferentă bugetului Consiliului Județean Iași.

O sumă importantă este alocată pentru lucrarea cea mai importantă de infrastructură, Axa rutieră strategică 1: Iași-Suceava și anume 119,92 milioane lei. 11,98 milioane lei sunt alocați  pentru modernizarea drumului județean DJ249 A, pe sectorul cuprins între localitățile Mânzătești și Ungheni, km 12+139 – km 18+359 în cadrul proiectului Creșterea accesibilității transfrontaliere prin modernizarea infrastructurii de interes local din Județul Iași, România și Raionul Sîngerei, Republica Moldova, finanțat prin Programul operațional comun România-Republica Moldova, astfel încât dăm un semnal locuitorilor județului nostru că ne dorim să finalizăm Masterplanul de transport.” a menționat Romeo Vatră, liderul consilierilor județeni ai PNL.

“Începe o nouă etapă pentru județul Iași, cu un buget pentru toate sectoarele de dezvoltare, cu investiții gândite să sprijine dezvoltarea județului în acest an și pe termen lung. Votarea acestui buget a creat oportunitatea finanțării pentru prima dată a unor obiective și proiecte. Este un buget gândit strategic pentru a susține dezvoltarea unor sectoare esențiale pentru județ, pentru ieșeni și pentru creșterea calității vieții acestora”, a declarat Andrei Cazacu, Administratorul public al CJ Iasi.

„Este importat că s-a adoptat bugetul CJ Iași. Este un buget care prevede alocări de sume pentru proiecte importante, de drumuri, sănătate sau cultură. Sunt obiective realizabile, pentru că ieșenii le doresc. De asemenea, sume consistente din buget trebuie să fie folosite pentru plățile privind proiectele realizate în anii anteriori. Acest lucru arată seriozitate, cât timp acestea sunt necesare pentru ieșeni. PMP este într-o alianță la guvernare în CJ Iași cu PNL. Noi am votat proiectele județului și când eram în opoziție”, a menționat Petru Movilă, președintele organizației județene PMP Iași.

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here