Iașul are buget. Un consilier de la USR PLUS a dat o mână de ajutor

0
815

UPDATE: „Pentru cei care mă consideră trădător, nu am un mesaj anume, dar pot să le spun că nu am trădat partidul, și nu am trădat cetățenii municipiului Iași în fața cărora am depus un jurământ. Locul meu în Consiliul Local este ca un job, un loc de muncă asumat, conform legii. Am votat în conformitate cu jurământul pe care l-am depus”, a declarat consilierul USR PLUS, Cezar Baciu.

UPDATE: La scurt timp de la încheierea ședinței Consiliului Local, USR-PLUS a luat decizia de excludere din partid a consilierului Cezar Baciu, mișcare care duce automat la pierderea calității de consilier local.

UPDATE: Reacţia primarului Mihai Chirica după ce bugetul municipiului Iaşi a fost aprobat:

„Dragi ieşeni, vin cu informarea la ce s-a întâmplat la şedinţă. Astăzi cu majoritate am reuşit să trecem bugetul local 2021. O majoritate construită cu raţiune, venită după multe întâlniri şi zeci de amendamente au fost aprobate de zeci de milioane de lei.

Astăzi eroii oraşului nostru sunt. Florin Briaur, Alin Andrieş, Silviu Apostol, Eduard Boz, Tudor Dornean, Bogdan Iliescu, Calin Scripcariu, Cezar Baciu și alți 6. Sunt cei 14 consilieri locali  prezenţi au votat bugetul municipiului Iași. Vreau să mulţumesc şi colegilor mei din executiv. Vreau să mulţumesc sindicatelor din instituţiile din municipiul Iaşi care a continuat să muncească. Au lucrat pentru ieşeni, pentru noi, pentru oraşul nostru.

Nu am niciun fel de resentiment nici faţă de consilierii locali care nu au votat bugetul. Vreau să le amintesc că lucrez în politica de 9 ani de zile. Din păcate unii parlamentari ai USR PLUS au încercat să schimbe gândirea raţională a consilierilor locali încercând să le deturneze într-un mod incorect ceea ce trebuie să facă pentru ieşeni. Vreau să-i mulţumesc domnului Cezar Baciu, iar jurământul pe care îl depui nu este o vorbă în vânt. Nu există în viaţa asta alt lucru pe care îl poate face un slujitor al comunităţii. De astăzi începem să construim din nou în Iaşi. A fost important şi pentru mine, am învăţat multe lucruri din dezbateri. Nu am înţeles de ce ceilalţi consilieri au ales politică în locul intereselor ieşenilor.

Între politica personală şi politica pentru comunitate alegeţi cea pentru comunitate, acesta este mesajul pentru PSD. Sunteţi oameni din educaţie, care vă câştigaţi veniturile. Nu lăsaţi politica să vă fure minţile. Vă doresc multă sănătate. Cu Dumnezeu înainte!”, a transmis Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași.

„Voi vota în conformitate cu jurământul pe care l-am depus în fața cetățenilor municipiului Iași, sunt pentru bugetul municipiului Iași”, a declarat consilierul USRPLUS Cezar Baciu, în aplauzele celorlalți consilieri locali.

Anterior, USR PLUS s-a abținut de la vot în două sedinte, cerând modificarea proiectului de buget prezentat de primarul PNL, Mihai Chirica.

De asemenea, trebuie mentionata poziția de indiferență pe care PSD a adoptat-o pe buget, părăsind sala la toate cele trei ședințe, în ciuda afirmațiilor făcute de Bogdan Balanișcu – consilier local PSD – prin care își afirmă disponibilitatea față de dezbaterile pe bugetul local.

 


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here