Poliția de Frontieră va avea un sediu nou la Tomești

0
818

Recent, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași a finalizat licitația pentru construirea unui sediu (sector de poliție). Proiectului de investiții presupune construirea mai multor obiective: pavilion administrativ, pavilion garaj (parc auto+depozit), stație alimentare, padoc câini, rezervor apă incendiu, amenajări exterioare (drenaj, sistematizare verticală, alei, spații verzi), rețele exterioare pentru utilități, zid de sprijin, turn de comunicații, dar și montarea unui post de transformare. Contractul a fost câștigat de societatea Elitconstruct SRL din Vaslui, care a depus o ofertă financiară de 7.222.697 lei, fără TVA, aproape de 1,5 milioane de euro. Conform proiectului, noua clădire va avea un regim de înălțime de P+2, cu o suprafață de 1.410 metri pătrați.

„Situatia operativa impune relocarea sectorului din localitatea Tutora în localitatea Tomesti. Pe de alta parte, actualul sediu al sectorului politiei de frontiera, care se afla în localitatea Tutora, nu îndeplineste conditiile optime pentru desfasurarea activitatilor specifice. Totodata, în cadrul sectorului se vor realiza spatii ce vor avea ca functiune pregatirea personalului Politiei Române, Politiei de Frontiera Române si structurilor echivalente din Republica Moldova. Astfel, s-ar crea conditii optime desfasurarii activitatilor de pregatire si utilizare a platformei de comunicare între cele doua arme, cât si între cele doua state si totodata pregatirea întregului personal din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Tomesti”, se  arata in documentatia proiectului.

 


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here