Continuă bătaia de joc la DGASPC Iași. O mamă imorală a primit fetițele acasă la iubitul-cumnat

1
1997

DGASPC Iași continua să-și bata joc de sufletul și viitorul copiilor pe care ar trebui să-i ocrotească. Interesul superior al minorului este doar pe hârtie, în realitate copiii sunt niste dosare lucrate din birou de persoane fără empatie față de cei care ar trebui ajutați.

Cazul celor 3 fetițe de la Tibănești care au fost la un pas de moarte din cauza iresponsabilității bunicii alcoolice a ajuns să fie cunoscut în toată țara și lumea a crezut că Protecția Copilului le va salva din condițiile mizere în care sunt crescute. Însă, incompetența și dezinteresul de care a dat dovadă managera de caz (o fi mamă si ea?), dar și conducerea DGASPC Iași care și-a pus semnătura pe documente, au fost prioritare în fața viitorului fetițelor.

După o săptămână de spitalizare, cele 3 fetițe au fost externate, însă nu toate au ajuns acasă. Fetele au fost despărțite la externare, apreciindu-se că fac parte din familii diferite. Două dintre cele trei fete sunt surori de mamă, dar tați diferiți. Cea de-a treia este a celui de-al treilea concubin cu altă nevastă, el crescând fetița de la 8 luni când a fost părăsită de mamă.

Mama celor doua fetițe, Mădălina Dorohoi (25 de ani) s-a întors din Germania după ce a aflat că le poate lua Protectia Copilului și le-a cerut acasă. Pozând într-o mama model și profitând de dezinteresul celor de la Protecția Copilului care au dat fetele (așa cum au făcut și în alte cazuri) fără o verificare amănunțită a condițiilor oferite de mamă, minorele au ajuns acasă intr-un mediu de promiscuitate. De reținut că atunci când a plecat în Germania, Mădălina Dorohoi a lăsat fetițele la mama unuia dintre concubini, desi nu erau copiii lui, iar acum locuiește cu fetele la fratele acestuia.

Moralitatea îndoielnică a mamei nu a interesat Protecția Copilului, așa cum s-a întâmplat și în alt caz din zona Gârbesti-Țibana, unde mama era suspectata că avea copii cu fratele soțului. Deși a avut informații în acest sens, DGASPC Iași a dat copiii mamei imorale, care s-a dovedit a fi o violentă, consumatoare de alcool, o neglijentă și mizerabilă, atât cu ea, cât și cu minorii.

„Fetele au fost externate din spital la finalul săptămânii trecute. Cele două surori vitrege, de 6 și 9 ani, s-au întors în comuna Țibănești din județul Iași, acasă la mama biologică. Femeia s-a întors din Germania pentru a avea grijă de ele și va fi supravegheată de asistentul social din localitate pentru a se stabili dacă fetele sunt îngrijite corespunzător. Fata de 12 ani, care provine dintr-o altă familie, în care tatăl este recidivist, iar ea era în plasament la bunică, a ajuns în grija unui asistent maternal, după ce a fost externată”, a declarat Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt DGASPC Iași.

Cătălin Grigorescu, fostul soț al Mădălinei Dorohoi și fratele actualului iubit al femeii, este tatăl fetiței de 12 ani. Pentru minoră, reprezentanții DGASPC Iași au hotărât că este mai bine să ajungă în grija unui asistent maternal. De câteva zile, fata se află în asistență maternală, în timp ce tatăl solicită cu disperare ca fetița să vină acasă.

„Fosta mea soție, Mădălina Dorohoi, are două fete, iar fratele meu a luat-o așa, cu doi copii. Eu nu am avut niciun copil cu ea, dar am o fată dintr-o altă căsătorie. Mama fetei ne-a părăsit de când cea mică avea doar 8 luni. Eu o iubesc din tot sufletul și am avut grijă de ea de când era foarte mică. Am rămas singur cu un bebeluș, dar părinții mei m-au ajutat să o cresc. Voi merge chiar astăzi la Iași, unde voi depune toate actele necesare în care să demonstrez că pot să am grijă de fată. O iubesc și o vreau acasă. Nu pot să dorm noaptea, că mă gândesc doar la ea. Fata mea a fost în plasament la părinții mei, deoarece eu am fost arestat. Cu ceva timp în urma a fost un conflict în centrul satului în care m-am băgat și eu și am ajuns să fac pușcărie. M-am eliberat în urmă cu un an și am cazier, din această cauză nu vor să-mi dea fata înapoi. Nu am fost condamnat pentru fapte împotriva minorului, nu pentru agresiuni sexuale sau pentru ceva care să pună minora în pericol. Eu voi merge până în pânzele albe să o aduc acasă. Nu știu cum s-a ajuns aici. Fetele Mădălinei aveau păduchi, mama a vrut să le scape de păduchi, le-a spălat cu o soluție de oi și din greșeală a fost implicată și fata mea. Ele nu sunt surori. Eu am mers la mama mea acasă, unde le-am găsit pe toate trei plângând și am sunat la 112”, a declarat Cătălin Grigorescu, tatăl fetitei de 12 ani.

Mama imorală, Mădălina Dorohoi (foto) nu a răspuns la apelurile reporterilor Jurnalul Iesean.

 

DGASPC Iași a luat în calcul că tatăl are cazier, desi nu a fost vorba despre fapte împotriva minorului, însă nu a prezentat interes că mama trăiește cu cumnatul, că are copii cu altă rudă, că moralitatea ei poate avea repercusiuni asupra dezvoltării psiho-emoționale a fetelor. Niciun reprezentant al Protecției Copilului nu și-a pus întrebarea ce pot învăța aceste fete de la o mamă imorală, ce viitor vor avea lângă așa o individă. De moment ce le-au dat cu zâmbetul pe buze, încântați că au mai rezolvat un dosar din birou, nu i-a interesat. Cum nu-i interesează nici de alte cazuri unde empatia și interesul superior al minorului este doar în harții. Fiecare așteaptă să treacă luna, să intre leafa, directorul DGASPC, Florin Ion (foto) așteaptă să iasă la pensie de pe funcție, să-și termine pensiunea zic unii, iar copiii ce ar trebui ocrotiti cresc așa cum dă Dumnezeu.

Asteptăm cu interes să se sesizeze instituțiile statului cu atribuții de anchetă si control să verifice activitatea de la DGASPC Iași, poate președintele CJ Iași-Costel Alexe catactisește să trimită Corpul de control, poate Florica Cherecheș, președinta  Autoritatii Naționale – Persoane cu Dizabilități, Copii și Adopții va ține cont de sesizările primite și va intreprinde verificări serioase in loc sa asculte poveștile spuse de cei de la DGASPC Iași. Intrați in viesparul de la Protecția Copilului si o să fiți uimiti de ce știați și de ce o să găsiți.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

1 COMENTARIU

  1. Plasamentele matroanei Directiei. Cate bombe nu sunt pe plasamente… Copii care au nascut in plasament, copii care traiesc in conditii mizere.. Si de ani de zile sub comanda directa a persoanei care prostește directorul si care abia asteapta s o dea jos pe directoare, madame de pompadur lady simona BUDĂi, unul din viermii sistemului care sub pretextul ca nu msi poate de atata dragoste fata de copii, face numai aranjamente,da copii cui vrea, in functie de cat este cărămida de mare. Cati copii a vandut asta la inceputirile directiei! Ea facea si desfacea adoptiile si lua pachetele si buchetele imense de flori! Parea ca acest sistem se poate reseta dar cu aceleasi persoane la butoane se îndreaptă spre rău. Am sperat in Alexe dar a comis o si el din nefericire nu mai este credibil, a batut palma cu Florinel in loc sa l ia la puricat. Nu mai exista speranță, niste lichele castiga o gramada de bani pe spatele altora, si ce i mai grav, al copiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here