Foto: Acord de cooperare între județul Iași și raionul Anenii Noi din Republica Moldova

0
632

Presedintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe și președintele Consiliului Raional Anenii Noi, Ion Vicol au semnat, astăzi, la Iași, un acord de cooperare între cele două unități administrativ-teritoriale. ,Au mai fost prezenti vicepreședinții Valentin Brinișter și Octavian Zelinski si secretarul Dmitri Ciur, care au reprezentat delegația Raionului Anenii Noi, alături de secretarul general al județului Iași Lăcrămioara Vernică, administratorul public Andrei Cazacu, vicepreședintele Marius Dangă și prefectul Marian Grigoraș.

Parteneriatul vizează mai multe domenii: economic, sănătate, educație, cultură, turism, sport  și tineret, asistență socială. De asemenea, cele două părți vor identifica proiecte care pot beneficia de susținerea financiară a Uniunii Europene și vor accesa în comun sursele de finanțare nerambursabilă pentru realizarea lor.

“Întărim astăzi legătura specială pe care o avem cu Moldova de peste Prut prin acest acord de cooperare între județul Iași și raionul Anenii Noi. Ne leagă deja istoria, cultura, tradițiile și limba pe care o vorbim, iar de astăzi deschidem noi posibilități de colaborare economică și socială”, a declarat președintele Consiliului Județean Iași.

“Sper că acordul va fi un imbold pentru o colaborare foarte fructuoasă pe viitor. Interesul ambelor părți este să avem proiecte concrete prin care regiunile noastre să se dezvolte”, a precizat președintele raionului Anenii Noi, Ion Vicol.

„Județul Iași are, de astăzi, un nou frate de suflet. Consiliul Județean Iași a semnat acordul de cooperare cu raionul Anenii Noi din Republica Moldova. Vom avea astfel parte de un intens schimb cultural, economic, social care va îmbogăți experiențele ambelor noastre comunități.
Vă mulțumim și rămânem cu inima deschisă către voi”, a declarat Andrei Cazacu, administrator public al CJ Iași.

Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here