Foto/Video: Incendiu la Spitalul de copii „Sfânta Maria” din Iași. A fost activat Planul Roșu de Intervenţie

0
4319

UPDATE: „Evacuarea s-a făcut din motive de securitate, copiii părinții și personalul medical care au necesitat evacuare se aflau în altă zonă decât cea afectată, nu au fost afectați de fum sau gaze toxice- personalul din clinicile de pediatrie de acolo au efectuat evacuările. Ei se află acum pe etajul I și IV, care nu sunt afectate de către incendiu, fum sau apa folosită la stingerea incendiului, iar medicii de la SMURD care au intervenit la activarea Planului Roșu fac doar o inventariere a locației. Am avut grijă și de personalul medical de la spital, împreună cu doamna manager, personalul a fost susținut, a fost implicat, toată lumea este într-o stare bună, dar emoțional sunt reacții care se vor liniști în timp. Asistentele au constatat doar că există fum, au găsit locul de unde provenea incendiul, au deconectat sursele de energie, de oxigen și au evacuat toți pacienții cu părinții și personalul medical, asistenți medicali și infirmiere din zonele respective”, a spus dr. Diana Cimpoeșu, medic şef la UPU-SMURD Iaşi

UPDATE: ”Situația este stabilă, incendiul a fost stins. Se evacuează ce a ars și se va relua alimentarea cu energie electrică. Incendiul a izbucnit de la un echipament medical. Nu sunt victime, nu sunt pierderi materiale mari. Spitalul nu este în subordinea Primăriei, ci a Consiliului Judetean”, a declarat primarul Mihai Chirica.

UPDATE: „În zona în care a avut loc incendiul nu era niciun pacient. Au fost evacuaţi din motive de securitata, nici măcar din cauza fumului. Au fost evacuați 12 pacienți. Incendiul a fost stins foarte repede. Din zona tampon COVID au fost evacuați pacienți din motive de securitate”, a declarat Costel Alexe, presedintele CJ Iasi.

În această seară, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași  a izbucnit un incendiu. O parte din etajul al treilea al clădirii a fost cuprins de flăcări.  Incendiu se manifestă la nivelul unui pavilion administrativ al corpului B de la etajul III, sectia ATI. Din fericire toți pacienții au fost evacuați. Circulația în zonă a fost blocată pe ambele sensuri.

„În această seară, în jurul orei 19.00, polițiștii au fost sesizați prin apel unic de urgentă 112, despre faptul că într-un salon al unei unități medicale a apărut un incendiu. În urma sesizării, polițiștii ieșeni s-au deplasat la faţa locului în vederea stabilirii situației de fapt. La faţa locului a fost trimis și un echipaj al Biroului Rutier Iaşi pentru dirijarea traficului rutier în zonă”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

La fața locului s-a intervenit cu autospeciale dotate cu apă și spumă, autoscară și alte autospeciale din dotarea Inspectoratului pentu Situații de Urgență (ISU) „Mihail Grigore Sturza” Iași. În aceste momente pompierii fac tot ce este posibil pentru a lichida cât mai rapid incendiul.

În sprijin au venit și medici de la Serviciul de Ambulanță Județean Iași, SMURD, Jandarmerie, Poliția Rutieră și Poliția Locala.

„Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenţie. La faţa locului salvatorii intervin cu șase mașini de stingere, o autospeciala de descarcarare, două autospeciale de transport victime multiple, două autoscări şi o cisterna. Totodată, la locul intervenţiei au fost trimise 3 ambulante SMURD și o unitate de terapie intensivă mobila. La acest moment incendiul este localizat, astfel că a fost eliminat pericolul extinderii la vecinătăţi. A fost verificat etajul 4, nu sunt raportate victime la acest etaj. De la etajul III au fost evacuate 12 persoane (5 copii – 3 aparținători și 4 cadre medicale) ce au fost mutate într-o altă aripă a spitalului, toate persoanele fiind stabile. Incendiul este localizat. Misiunea este în dinamică”, a declarat purtatorul de cuvânt al ISU Iași, lt. Georgică Onofreiasa.

 

Vom reveni!


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here