Foto: De data asta s-a terminat cu bine la Spitalul de copii „Sf. Maria” din Iaşi. Ancheta continuă, managera pluteşte printre felicitări!

0
3560

UPDATE: Desi nu mai prididesc cu felicitările, cei iesiti la declaratii in curtea spitalului nu spun nimic despre atentionările si sanctiunile aplicate de ISU Iasi. Managerul Alina Belu a luat la cunostintă de cele 4 amenzi  cu valori între 1.000 și 10.000 de lei aplicate in acest an. De asemenea, ISU Iasi a dat și 14 avertismente pentru mai multe nereguli.

„Una dintre amenzi a fost pentru lipsa autorizației, una pentru exploatarea necorespunzătoare a fluidelor medicale și 2 pentru fumat. Referitor la avertismente enumerăm: neverificarea instalației electrice, a celei de stingere, hidranți interiori, uși neconforme la case de scări, depozite de materiale combustibile pe căile de rulare, serviciu privat pentru situații de urgență a spitalului neconstituit corespunzător, acces cu dificultate la fațade în urma depozitării materialelor de construcție având în vedere că spitalul e în proces de refacere”, a precizat slt. Georgică Onofreiasa, purtător de cuvânt al ISU Iași.

Managerul Alina Belu n-a suflat o vorbulită despre asemenea palmares. Păi de ce? Că doar nu-i cere cineva socoteală despre ce se intamplă prin spital. Poate vine si ITM-ul sa-si dea cu părerea si să curgă felicitările in continuare dacă e pentru ce!

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe şi managerul Spitalului Clinic de Copii „Sf. Maria” din Iaşi, Alina Belu, au oferit detalii legate de incendiul ce a izbucnit aseară în unitatea medicală.

Șeful CJ Iași a declarat  că 7 cadre medicale s-au mobilizat într-o manieră excepțională pentru a evacua pacienții. Acestea au acționat conform protocolului de incendiu și au acționat de urgență în momentul în care au simțit miros de fum.

„Echipajul de la ISU a făcut evacuarea din zona de siguranţă. Etajul unde a avut loc incendiul nu a mai avut parte de reabilitare de la înfiinţare. În luna august va prelua constructorul şi această parte. Vom reface planul de conformare pentru incendiu, mai presus de orice trebuie să fie siguranţă pacienţilor. Şapte colege s-au mişcat excepţional pentru evacuarea pacienţilor. Mai mult ca oricând trebuie să avem spitale noi, pentru a nu pune viaţa pacienţilor în pericol. Felicitări cadrelor medicale care s-au mişcat extrem de repede. Din păcate la Spitalul Sf. Maria nu s-au mai făcut investiţii de 40 ani. Categoric şi alte spitale din Iaşi vor fi dotate cu aparatură medicală. CJ Iaşi face eforturi pentru a se conforma. Spaţiile au fost igenizate şi sunt operaţionale. Cauza incendiului va fi prezentată de cei de la ISU. Nu pot să vă spun în momentul de faţă nimic pentru că ancheta este în curs. În situaţia de faţă, unităţile medicale sunt pregătite să se sprijine unele pe altele”, a declarat Costel Alexe, preşedintele CJ Iaşi.

Managerul unității medicale, Alina Belu a facut referire la actiunea cadrelor medicale si la interventia rapidaa acestora.

„Cadrele medicale au fost instruite, s-au comportat excepţional. Avem două săli funcţionale, funcţionam la parametrii optimi. Încercam să dezinfectăm toată zona de fum. Avem un cabinet şi o sală de tratament care au fost afectate la zona 2, tampon Covid-19. Etajul III a fost afectat de fum, a trebuit aerisit doar. Se afla documentaţia medicală, calculator, mobilier. Echipamentele medicale nu erau puse în funcţiune şi nu a fost afectat niciunul. În momentul în care s-a simţit fum, s-au întrerupt gazele şi curentul şi s-au evacuat pacienţii. Noi am repetat lunar instruirea, iar aceasta s-a văzut. A fost o mobilizare extraordinară. Copilul rămâne intubat, cum era şi înainte de incendiu. Avem 44 de paturi de ATI, două sectoare. Pacientul a fost dus la etajul I, este stabil. Doar 7 minute a durat evacuarea. Nu au fost alte persoane care au avut nevoie de îngrijire, nu s-a panicat nimeni pentru că nu era vizibl fumul. Doar când s-a simţit mirosul s-a şi intervenit de urgenţă”, a transmis Alina Belu, managerul Spitalului Sf. Maria din Iaşi.

 

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here