FOTO: Halal protecție! O fetiță a fost abuzată de cei 4 concubini ai mamei și DGASPC Iași habar n-avea

3
6649

UPDATE 06.08.2021: In sfarsit, DGASPC Iasi a catadicsit si i-a luat din familie si pe ceilalti 3 frati ai Clauditei. Cu o floare nu se face primavara!

După ce a fugit a patra oară de acasă, Claudița, fetița în vârstă de 8 ani din comuna Dagâța a fost găsită după ce a dormit o noapte  in pădure. Aceasta a mărturisit că a fugit de acasă pentru că era abuzată de iubitul  mamei sale. Ba mai mult, și ceilalți 3 concubini ai „mamei” au îndrăznit la fetiță. În ultimii 3 ani, Claudița a indurat abuzuri fizice și atingeri nepermise de la indivizii cu care mama își petrecea timpul.

Cea mai recentă situație de abuz sexual prin care a trecut a făcut-o să fugă de acasă. Individa care își spune mamă și concubinul actual al acesteia neagă acuzațiile, dar recunosc faptul că o băteau adesea. Iubitul acuzat că o atingea nefiresc și că îi făcea poze în timp ce copila făcea baie susține că este nevinovat. Acesta susține că o mai trăgea de păr și îi mai dădea palme la fund pentru că era obraznică. În 2020, la sfârșitul lunii august, Claudița a mai fost data dispărută și a fost găsită după ce dormise o noapte într-o căruță abandonată.

Reamintim că pe 28 iunie 2021, polițiștii ieșeni au fost anunțați printr-un apel la numărul unic de urgență 112 că o minoră de 8 ani, din satul Piscul Rusului, comuna Dagâța, a dispărut de acasă și nu a revenit nici a doua zi. La căutările efectuate în cursul zilelor de 28 și 29 iunie 2021 au participat aproximativ 70 de persoane, polițiștii ieșeni beneficiind de sprijinul colegilor din Neamț, al jandarmilor, pompierilor, voluntarilor precum și al membrilor unor asociații care au participat cu autovehicule adaptate pentru căutări în zone împădurite și accidentate. În cadrul operațiunii a fost folosit un câine de urmă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași și un câine de căutare în medii naturale de la IPJ Neamț. Pe 29 iunie 2021, Claudia Tololoi a fost găsită, după ce a petrecut o noapte singură în pădure. În cele din urma, fetița a spus că a fugit de acasă pentru că era abuzată de iubitul  mamei sale în mod repetat.

Cu toate acestea, asistenta socială de la Primăria Dagâța, care ar  trebui să știe tot ce mișcă în comună pe acest segment, nu a făcut nimic să curme chinul copilei, iar DGASPC Iași nici atât. Nici DGASPC Neamț, unde mama mai domiciliase pe la diverși bărbați, nu a arătat prea mult interes, nici măcar să-și anunțe colegii de la Iași despre copiii acestei imorale. De reținut că femeia are 4 copii, fiecare făcut cu alt bărbat, iar fata de 8 ani este cea mai mare dintre ei.

După ce a fost găsită fetița, DGASPC Iași a catadicsit să se implice, după cum se vede când Claudița e deja traumatizată și cu siguranță îi vor fi necesare multe ședințe de terapie. Și asta pentru că dezinteresul și lipsa de empatie a celor ce ar fi trebuit să o protejeze se manifestă încă o dată după multe alte cazuri. Câte suflete vor trebui să mai pătimească din cauza unor părinți iresponsabili, dar și a unor incompetenți care nu-și îndeplinesc sarcinile de serviciu?

„Copilul a ajuns la noi pe 29 iunie 2021, imediat după ce a fost găsită în pădure. Minora în vârstă de 8 ani a fost supusă unor investigații psihologice. După mai multe investigații ale specialiștilor, rezultatul a fost că aceasta a fost molestată sexual. Minora a susținut că actualul concubin al mamei o poza goală în timp ce făcea baie și o atingea în locurile intime. Aceasta are trei frați acasă (frați vitregi, cu vârste de 6 luni, 4 ani și 6 ani). În mod oficial, mama fetei are domiciliul în județul Neamț și a mai avut trei concubini. Cu fiecare dintre cei trei a făcut câte un copil! Fata vă rămâne în grija noastră momentan”, a declarat Tiberiu Bantaș, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iași.

În ultima vreme, DGASPC Iași apare tot mai des în presa locală și națională prin modul defectuos în care unii angajați  își exercită sarcinile de serviciu, în detrimentul celor pe care ar trebui să-i protejeze. Conducerea instituției semnează orice i se aduce la semnat, fiind părtașă cu cei care pun mai presus dezinteresul și orgoliile personale și nu interesul superior al copilului, după cum scriu prin documentele emise.

Am mai solicitat și în alte articole, solicităm din nou să se autosesize organismele cu atribuții de verificare și control, să intre în viesparul de la DGASPC Iași și să constate abuzurile în serviciu, tăinuirea de fapte și infracțiuni furnizate în reclamații, minciunile din rapoarte și multe altele. Exista un corp de control la Consiliul Județean pe care președintele Costel Alexe ar  fi trebuit să-l trimită  deja la DGASPC Iași, la câte informații deține cu ce se întâmplă în activitatea direcției. Probabil că e mai puternică prietenia cu directorul Florin Ion, care îi face program artistic la evenimente personale folosind copii institionalizati. Și ca atare, se face că nu vede și nu aude. Până când? Până vă ajunge să dea și el cu subsemnatul ca si conducător al forului superior al DGASPC Iași.

(Orice detalii despre acest caz sau alte cazuri despre care aveti cunostintă le puteti trimite pe email [email protected])

 

 


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

3 COMENTARII

  1. Criminali hoți și vânzători de copiii DGASPC iași,cand o sa scăpăm de toata caracatiță care isi bate joc de copii???? Asta este protecția copilului care da copiii la alcolisti și persoane care i intereseaza doar bani,asa sa va ajute d-zeu

  2. Niste crestini cu frica de dzeu. Unul mai plin de evlavie decat altul…O comunitate de bolnavi. Astia 4 trebuiau linsati de sateni. Si alea de la Protectie care fac hartii din birouri. Dar de fapt sunt acceptati asa cum sunt. Eventual copila e de vina…

  3. Oare câte tâmpenii mai trebuie să fie scoase la iveală pentru ca onor corpul de control al CJ ului, Camera de Conturi Iași și DNA Iași să facă o vizită totală la DGASPC? Centrul din Galata unde coana mare Dumitrachi fură și acum mâncare cu portbagajul cu ajutorul bucătăreselor și al șoferului,la centrul din C.A. Rosetti unde e madam Abălașei și unde sunt evenimente de acest fel pe bandă rulantă,la alte centre gen Sf.Nectarie din Galata la Ciochină Emilia unde e o șleahtă de madame grase care nu fac nimic,gen logoped,kinetoterapeut,etc sau la doamna Marionela Vartolomei de la Sf.Andrei,unde s-au mușamalizat ani de zile fapte de corupție,acest DGASPC este un organism pestilențial plin de puroi și bube.Când vă veți trezi domnilor sau câte evenimente grave mai trebuie să se producă pentru ca cineva abilitat să scoată la lumină rufele murdare ale lui Ion Florin și Ioan Ticu? De ce domnul Alexe închide ochii? Pentru că ia șpaga de rigoare și a pus batista pe țambal.Caracatița DGASPC se pare că e nemuritoare pentru că a fost trezoreria banikor negri pentru toate partidele aflate la putere,indiferent de culoare. Poate că fostul prefect Șerbescu care ține morțiș să ajungă director ,va face lumină, deși sunt slabe speranțe pentru că au ajuns sesizări la dumnealui dar le-a dat cu flit. Cam asta este.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here