Întreruperi ale furnizării apei potabile pe aducțiunea Timișești. Vor avea de suferit 17 localități și 7 cartiere

0
1086

Precipitațiile consistente înregistrate în noaptea de 1 spre 2 iulie 2021 în bazinul hidrografic al râului Ozana au determinat antrenarea masivă de aluviuni care au condus la o creștere a turbidității cu mult peste limita admisă, cu influențarea calității apei pe aducțiunea Timișești –Iași. Pentru protecția calității apei, ApaVital a luat decizia de a se descărca conducta de aducțiune în zona localității Strunga.

În aceste condiții., începând de vineri 2 iulie 2021, furnizarea apei potabile va fi întreruptă treptat, odată cu consumarea rezervelor de apă din rezervoare, în localitățile Târgu Frumos, Ion Neculce, Războieni, Bălțați, Mădârjești, Sârca, Scobâlțeni, Românești, Păușești, Chilișoaia, Hoisești, Erbiceni, Bârlești, Podu Iloaiei, Dumești și Lețcani.

În localitatea Valea Lupului, utilizatorii alimentați direct din aducțiunea Timișești (agenții economici și abonații casnici de la drumul european) vor rămâne fără apă potabilă.

În municipiul Iași, apa potabilă va fi furnizată cu presiune scăzută către utilizatorii de la imobilele de maximum P+4 din cartierele Păcurari, Canta, Dacia, Alexandru cel Bun, Cantemir, Galata, Mircea cel Bătrân, Podu Roș și Nicolina 1.

Furnizarea apei potabile va fi reluată imediat ce turbiditatea apei în drenul Timișești va reveni la valorile admise, revenirea la normal fiind estimată pentru data de 3 iulie 2021, ora 07.00.

Pentru informații suplimentare sau alte sesizări, utilizatorii pot suna la numărul de telefon 0232.969.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here