Preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe rămâne sub control judiciar

0
1078

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins ca nefondată plângerea depusă de presedintele Consiliului Judetean Iasi, Costel Alexe împotriva ordonanţei procurorilor de prelungire a controlului judiciar.

Inculpat de la sfârşitul lunii aprilie într-un dosar în care este acuzat de luare de mită şi instigare la delapidare, Costel Alexe trebuie să se prezinte la organul de cercetare penală, la instanţă sau la poliţie ori decate ori  este chemat şi să-i informeze de îndată pe procurori dacă îşi schimbă domiciliul. De asemenea, el nu are dreptul să părăsească ţara sau să ia legătura cu inculpaţii şi martorii din dosar. Alexe va trebui să achite şi suma de 200 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. În schimb, onorariul de 80 de lei al avocatului din oficiu va fi achitat din fondurile Ministerului Justiţiei. Sentinţa este definitivă.

În dosarul lui Alexe este inculpat şi fostul director general al combitanului Liberty Galaţi, Ioan Bogdan Grecu. Acesta este acuzat că i-ar fi dat lui Alexe, ca beneficiu personal şi la solicitarea acestuia, 22 de tone de tablă cutată, ţeavă pătrată, ţeavă rectangulară şi rulouri de tablă, în valoare totală de 103.000 lei. Produsele ar fi fost acordate ca mită, susţin procurorii, în schimbul eliberării de către Ministerul Mediului a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră şi monitorizarea măsurilor luate de combinat pentru închiderea haldei de zgură.

 

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here