FOTO: Excelența în educație! Elevii de nota 10 au fost premiați de Primăria Iași

0
2708

Astăzi a avut loc la Palatul Roznovanu festivitatea de premiere a elevilor care au obținut media maximă la examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională. În acest an, au fost 10 absolvenți cu media 10 la Bacalaureat și 7 la Evaluarea Națională.

În clasamentul promovabilității, județul Iași se situează pe locul doi la nivel național, după București, iar în clasamentul mediilor de 10, județul Iași este pe locul trei pe țară, înaintea acestuia fiind Bucureștiul și Botoșaniul.

„Premii, poate nu atât cât merită, dar credem noi că au formă recunoștință. Și în bani și în obiecte și pentru ei și pentru profesorii care i-au coordonat activitatea și pentru diriginții de clasă și directorii de școlile care provin. Așa cum s-a decis și în Consiliul local, fiecare elev va primi suma de 1000 de lei. Toți profesorii și toți ceilalți implicați în actul de educație a acestor copii vor primi câte o tabletă, alături de cărțile pe care le-ați văzut, placheta prin care vrem să își amintească de acest moment, coronița pe care o merită și poate și prezența noastră a tuturor aici”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Iași, Luciana Antoci, a subliniat faptul că în ciuda dificultăților didactice prezente în învățământul din  perioada pandemiei, județul Iași se afla și în acest an pe podium.

„Iașul confirmă și în acest an școlar faptul că actul didactic nu a fost puternic afectat de criza pandemică, pentru că iată ne bucurăm de 7 medii absolute la Evaluarea Națională și 10 medii de 10 la examenul de Bacalaureat. Nu uităm însă, că dincolo de aceste medii absolute, vorbim și despre alte medii absolute foarte, foarte bune care se situează în zona superioară a ierarhiilor” (Luciana Antoci).

În urma examenelor de Evaluare Naţională, 7 elevi din judeţul Iaşi au obţinut media maximă, 3 dintre aceştia provenind de la Colegiul Național, alti 3  de la Colegiul „Costache Negruzzi” și 1 de la Școala Gimnazială „Ion Creangă” din Târgu Frumos. Dintre cei 10 „zeciști” de la Bacalaureat, 3 au finalizat studiile la Colegiul Național, 2 la Colegiul „Costache Negruzzi”, alti 2 la Colegiul „Emil Racoviță” și câte unul la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, Liceul de Informatică „Grigore Moisil” și Liceul Teoretic „Miron Costin” din Pașcani.

Cine sunt decariștii Iașului din 2021?

Cei 7 tineri care au luat nota maximă la Evaluarea Națională sunt Tudor Vladimir, Matei Dinu, Alexandra Zaharia (Colegiul Național Iași), Andra-Maria Vârlam, Amalia Lefter, Robert Lascăr (Colegiul „Neguzzi”) și Ionuț Casian Grigoraș (Școala Gimnazială „Ion Creangă” Târgu Frumos).

Tinerii cu media maximă la Bacalaureat 2021 sunt: Răzvan Iulian Mogâldeață (Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iași), Alexia Carson (Colegiul Național „Emil Racoviță”), Ilinca Lazăr, Iustina Mădălina Răileanu (Colegiul „Negruzzi” Iași), Alina Vițel, Miruna Savin (Colegiul Național Iași), Lavinia Maria Comandaru (Liceul de Informatică „Grigore Moisil” din Iași). Au luat nota 10 la Bacalaureat 2021 și Alina Duca (Liceul Teoretic „Miron Costin” din Pașcani), Laura Maria Beșliu (Colegiul Național „Emil Racoviță”), dar și Ștefan Dan (Colegiul Național Iași).

Beșliu Laura Maria, absolvent Colegiul Național Emil Racoviță: „La facultate îmi doresc să rămân în țară. Mi-am trimis fișa de admitere la Facultatea de Drept din cadrul UAIC. Sper că voi intra. Bacul de 10 a fost dacă aș putea spune un fel de încoronare a acestor 4 ani de liceu în care am studiat constant și într-o manieră care s-a potrivit pentru mine. Nu pot să spun că am învățat foarte, foarte mult, dar a fost un efort care a fost împărțit pe parcursul celor 4 ani”.

Dan Ștefan, absolvent Colegiul Național Iași: „Nota 10 la Bacalaureat pot spune că a fost o surpriză plăcută, nu mă așteptam să iau 10, mai ales la limba română și în continuare aș vrea să studiez matematică. Am aplicat atât în Iași, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, cât și în Germania. Nu sunt încă sigur, aștept răspunsul de la fiecare facultate în parte, apoi cred că mă voi decide”.

Răileanu Iustina Mădălina, absolvent Colegiul Național Costache Negruzzi: „Cred că a durat puțin până am reușit fiecare dintre noi, inclusiv profesorii, să ne adaptăm la ce presupune școala online. Sistemul hibrid a fost foarte dificil pentru noi, dar cu timpul cred că am reuși să ne adaptăm și am avut un randament bun, până în final. Bacalaureatul a fost un examen care pot să zic, că mi-a marcat anii de liceu, atât din pregătirile pe care le-am avut alături de profesori și relația pe care am reușit să o am alături de aceștia, cât și timpul pe care l-am petrecut învățând pentru Bacalaureat și sunt foarte mândră de nota pe care am luat-o și mai departe aș vrea să merg la Facultatea de Litere și Limbi Străine din Iași, pe filiera engleză- italiană”.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here