DNA Iași: A fost reținut un inspector antifraudă. A luat mită 1500 de euro

0
1437

UPDATE: DNA Iași a cerut astăzi arestarea pentru 30 de zile a lui Alexandru Rebenciuc, insa judecatorii Tribunalului au respins cererea de arestare preventiva, dar au aprobat  arest la domiciliu. La domiciliul mamei sale, Aurelia Rebenciuc in satul Călinești, comuna Șerbăuți din județul Suceava.

De asemenea, judecătorii au stabilit că Alexandru Rebenciuc nu are dreptul sa intre in contact cu Mirel Ștefan Păun și cu inspectorul antifraudă Alexandra Evelina Volf, aceasta fiind colaboratoarea in numele careia Rebenciuc a cerut 500 euro.

———————————————————————————————

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 28 iulie 2021, a inculpatului REBENCIUC ALEXANDRU,  inspector antifraudă în cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Suceava, cu atribuții și pe raza județului Iași. Acesta  este acuzat de comiterea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată ( două acte materiale), fals intelectual și abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite

 În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: În perioada 12 mai 2021-30 iunie 2021, în calitate de inspector antifraudă, inculpatul Rebenciuc Alexandru ar fi pretins și primit pentru  sine pentru altul sume de bani de la administratorul unei societăți comerciale.Motivul era acela de a nu-l penaliza cu ocazia a două controale la societatea comercială respectivă unde inspectorul ar fi constatat nereguli. Concret, inspectorul fiscal ar fi pretins pentru sine 1.500 de euro din care ar fi primit efectiv, în două tranșe, suma de 1.000 euro, iar pentru colaboratoarea sa ar fi pretins o sumă neprecizată din care ar fi primit 500 de euro.

În contextul controlului fiscal desfășurat pentru a favoriza societatea comercială, inspectorul ar fi  inserat mențiuni nereale referitoare la neregulile identificate și nu a sesizat organele competente,  consecința fiind diminuarea semnificativă a obligațiilor fiscale datorate statului de către societatea comercială controlată, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 78.772 lei.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

În cauză  procurorii au beneficiat de sprijinul Inspectoratelor Județene de Jandarmi Iași și Suceava.

In cursul zilei de astazi,  29 iulie 2021, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here