Foto: Acţiune de amploare a Poliţiei Rutiere pe străzile din Iaşi

0
938

UPDATE 30.07.2021: Polițiștii rutieri acționează și astăzi pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere.

Activitățile vor continua și în weekend, iar scopul este de a fluidiza traficul rutier și totodată, de a conștientiza participanții la traficul rutier despre importanța respectării legislației rutiere și riscurile la care se expun atunci când nu respectă legislația rutieră.

 „Pe această cale, le reamintim participanților la trafic, respectiv conducători auto, pietoni și bicicliști, să adopte o conduită preventivă, să respecte legislația rutieră și indicațiile polițiștilor aflați în trafic. În cadrul acțiunii de astăzi, în urma neregulilor constatate până acum, în aproximativ o oră, polițiștii au aplicat 8 sancțiuni contravenționale. De asemenea, au fost retrase un certificat de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numărul de înmatriculare”, a declarat Ioana Bîlea, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

—————————————————————————————————

Mai multe echipaje de poliţie sunt în mai multe puncte de pe străzile din Iaşi, fiind pregatiti cu  radare, principalii vizaţi fiind vitezomanii.

Se acționează pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și totodată pentru prevenirea accidentelor rutiere și combaterea principalelor cauze generatoare. Activitățile din aceste zile au scopul de a conștientiza participanții la traficul rutier, fie că vorbim despre conducători auto, bicicliști sau pietoni, despre importanța respectării legislației rutiere și riscurile la care se expun atunci când nu respectă legislația rutieră.

În urma neregulilor constatate astăzi, 29 iulie, până la ora 14.00, polițiștii au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale, dintre care 13 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 6 pentru nepurtarea centurii de siguranță și 4 pentru alte abateri. De asemenea, a fost retras un certificat de înmatriculare și au fost reținute două permise de conducere.

„Pe această cale, le reamintim șoferilor să adapteze viteza la condițiile de drum, să adopte o conduită preventivă în trafic, să nu se angajeze în depășiri neregulamentare și să nu conducă dacă au consumat alcool.

De asemenea, pietonilor le recomandăm să evite deplasarea pe partea carosabilă, să traverseze doar prin locurile speciale amenajate, iar atunci când se angajează în traversare, să se asigure de faptul că șoferii au înțeles intenția lor și pot opri la timp.

Bicicliștilor le recomandăm să se echipeze corespunzător, să poarte cască de protecție, iar dacă circulă pe timpul nopții, să fie echipați cu elemente reflectorizante”, a declarat Ioana Bîlea, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

 


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here