DGASPC Iași: Abuz în serviciu, interese personale sau răzbunare? Jurnalul Ieșean va face plângere penală

3
2195
foto 1

Din nou DGASPC Iași. Din nou același caz, din nou apucături de stăpâni de copii. Interesul superior al copilului, empatia, omenia și bunacredintă lipsesc cu desăvârșire la unii dintre cei plătiți să dea soluții în avantajul copiilor. La unii e explicabil. N-au copii, nu știu ce înseamnă atașamentul și iubirea, iar alții au trecut de vremea creșterii unui copil. Și chiar așa, ar trebui să se gândească la acești copii care în acte sunt in ocrotirea lor. Să-i ocrotească, nu să-și bată joc de ei, din rațiuni de răzbunare pe persoane care se interesează de ei, persoane care, probabil, „le-au stricat ploile”.

Revenim la cazul Ilinca despre care Jurnalul Ieșean a mai scris după Paști când Dumnezeii Protecției Copilului din Iași n-au catidicsit să răspundă în timp util la un email prin care nasa fetiței cerea aprobare și soluție de a ajunge un cadou la copil. Au răspuns la 10 zile după Paști, precizând că se poate trimite….colet poștal la Primărie unde se află asistenta maternală. S-au gândit vreo clipă la fetiță să aibă un cadou așa cum au avut copiii lor acasă? NU, nu i-a interesat. Ilinca și ceilalți 6 frați ai ei aflați în plasament sunt doar niște dosare la care se mai pune câte o hârtie făcută în bătaie de joc.

În urmă cu 2 săptămâni, nasa fetiței a trimis un email la DGASPC Iași (foto 2) prin care solicită aprobare de a vorbi la telefon cu Ilinca și cu alți câțiva fini aflați în plasament la asistenți maternali. Această modalitate de a ține legătura era în interesul copiilor de a nu mai fi purtați prin căldura de afară până la Primărie sau la sediul DGASPC, micuții aflându-se la 70 km de Iași. După câteva zile, conducerea instituției, reprezentată de directorul gen Florin Ion și directorul general adj Niculina Karacsoni  a semnat un răspuns întocmit de managerul de caz Alina Macarie, raspuns care nu era în avantajul copiilor (foto1).

foto 2

„Adică nu e mai simplu și comod pentru copil să i se dea telefonul de către asistentul maternal copilului care stă în pat sau e afară în curte, vorbim cateva minute, eventual îl văd și video și gata întrevederea? Nu, nu e mai simplu, că nu vor corifeii Protecției Copilului din Iași. Ei vor ca asistenții maternali să ia copiii în brațe și să umble cu ei pe temperaturile astea pe tren sau microbuz până la direcție la Iasi  sau până la primăriile de domiciliu ca să vorbim  la telefon. Astea sunt soluțiile în avantajul copiilor văzute de ocrotitorii șefi. Încă o dată demonstrează că o dau în personal cu mine, probabil că le-am stricat niște deal-uri și în iresponsabilitatea lor lovesc în interesul copiilor. O să vină vremea când va fi verificată fiecare hârtie și fiecare răspuns din dosare și se va vedea cât interes și-au dat  pentru binele copiilor”, a declarat nasa copiilor, Camelia Radu.

De remarcat în răspuns încercarea de a scoate castanele din foc cu mâna altora, a asistenților maternali, cum că aceștia și-au arătat disponibilitatea menținerii legăturii dintre copii și nasa în condițiile înșiruite, adică acelea în dezavantajul copiilor. Serios? Păi așa li s-a zis să accepte, așa acceptă. Suflă careva în front?

Așa cum am mai spus, acest caz este cunoscut de către conducerea Consiliului Județean, așteptam cu interes rezultatele unei verificări amănunțite a Corpului de control, dispusă de președintele CJ Iași, Costel Alexe, așa cum a procedat în alte cazuri. Altfel îl vom suspecta că girează cu bunastiintă și rea credință  abuzurile și neglijența celor plătiți să protejeze copiii.

Vom reveni!

Aici cititi articolul anterior!

Cum îşi bate joc DGASPC Iaşi de sufletul unui copil aflat în plasament


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

3 COMENTARII

  1. Se vede ca are ceva personal cu doamna. Denunt la politie cu tot ce stie, si despre astea de la Protectie si despre mama. E clar ca le-a deranjat planurile. Sigur au papat gras si de aia isi risca pielea. Raspunsul ala nu e semnat de Karacsoni, e de Simona Budai, afacerista sefa a DGASPC-ului.Cealalta e bagata in fata si la prima ocazie cand se impute treaba o arunca afara ca pe o masea stricata. O sa fie acarul Paun care a intocmit raspunsuri si buna de tras ponoasele. Pacat de ea ca are 2 copilasi acasa, isi risca libertatea, rad alea de ea, o fac sa creada ca e importanta si la urma o sa plateasca sigura pentru toate. Unde e semnatura juristelor de pe raspunsurile astea?

  2. Femeia aia managera de caz e de o rautate fantastica, ameninta asistentii maternali cu sanctiuni, sunt timorati din cauza ei, nu tine cu copiii, se vede ca are interese ascunse, e o razbunatoare ca si in viata reala nu numai in probleme de servici. Cand va vorbi toata lumea si va spune cat e de rautacioasa o sa dea socoteala pentru atitudonea abuziva in primul rand. Crede ca o sa ajunga sefa sefelor.Va trimit email cu ce informatii am din zona Harlau sa veniti sa va povestesc cu probe, nu vorbe goale.

  3. in loc sa se aseze la aceeasi masa si sa discute cum sa le fie mai bine copiilor, in loc sa aprecieze ca se intereseaza cineva de copii, ca tin legatura cu cineva cunoscut, astia de la Protectie umbla cu tertipuri de 2 lei, probabil sa descurajeze orice actiune in beneficiul copiilor. Asta e reacredinta, razbunare si caracter infect. Sefii de la Agentia Nationala de la Bucuresti a Protectiei Copilului ar trebui sa nu trateze cu indiferenta aceste derapaje ale DGASPC Iasi si sa-i deranjeze cu o ancheta pe toti de la asistent social la director. De ce nu si Parchetul ca pare si ceva cu iz penal. Se vede de la distanta ca functionarasii ascund ceva si incearca sa acopere ceva sau pe cineva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here