Fără nunți, botezuri și mese festive în două comune din județ. Incidența COVID a depășit 3 la 1.000 de locuitori

0
1570

Două comune din județul Iași  au depășit incidența de 3 la mia de locuitori. În această situație, prin ordinul prefectului s-a întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași într-o ședință extraordinară și conform legislației în vigoare, s-a luat o hotărâre prin care în cele două comune se aplică o serie de măsuri preventive care au drept scop diminuarea răspândirii virusului în comunitate.

Astfel, începând de mâine în comunele Ceplenița(3,09) și Răchiteni(3,04) pe  parcursul a 2 săptămâni (mai exact, de pe 28 august până pe 10 septembrie 2021) se aplica urmatoarele măsuri:

. Este interzisă activitatea cu publicul a agenților economici de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor și la terase.

  • Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor licentiate în domeniul jocurilor de noroc.
  • Este interzisă organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau altor evenimente culturale.
  • Este interzisă organizarea unor evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc) atât în spații deschise cât și închise.
  • Sunt intezise activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber.
  • Este interzisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.
  • Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care administrează piscinele interioare.
  • Este permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile comerciale ale restaurantelor și cafenelelor.
  • Este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activitatea în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană.

Suntem în situația nedorită cu două comune din Iași – Ceplenița și Răchiteni – în care incidența cazurilor de COVID-19 a trecut de 3 la mia de locuitori. Respectăm legislația care specifică măsurile care trebuie luate astfel încât să limităm răspândirea virusului SARS-CoV-2. Vom urmări cu atenție evoluția pandemică din cele două comunități și vom pune accent pe vaccinarea populației”, a declarat Marian Grigoraş, prefectul judeţului Iaşi.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here