UPDATE: Mama și concubinul au fost arestați. Sofia a murit! Fetiță de 2 ani, în comă după ce a fost nenorocită cu bătaia de mama sa

0
5919

UPDATE 16.09.2021: „Astăzi, 16 Septembrie a.c, in baza probatoriului administrat în cauză, un bărbat și o femeie, bănuiți de comiterea faptelor au fost reținuți de polițiști și introduși în Arestul IPJ Iași. La data de 17 Septembrie a.c, cei doi vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași cu propuneri legale”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

Este vorba de mama Sofiei și concubinul cu care locuia de 1 an în Sorogari. Cei 2 copii ai acestuia, despre care DGASPC Iași spunea zilele trecute că nu a luat vreo măsură  pe motiv că sunt bine lângă tată, au fost dați acum în grijă bunicii paterne. Anchetă socială făcută în mod superficial, dat fiind faptul că prietena Mădălinei a declarat că și cei 2 copii erau bătuți în mod frecvent. Cine să audă…

UPDATE 14.09.2021: Rudele o acuză pe Mădălina-mama că si-a omorât fetita.

„Mădălina are 21 de ani și nu și-a dorit niciodată acest copil și mereu spunea că fata asta i-a distrus viața. Repeta în fiecare zi că acest copil i-a distrus viața. Niciodată nu s-a comportat ca o mamă cu ea. O îngrijea, îi dădea de mâncare, dar era foarte agresivă cu Sofia. Când era mică și avea colici o trântea de pat și nu avea răbdare. Mereu o smuncea și o trântea. Ultima dată când a fost la noi, pe data de 5 septembrie 2021, am văzut-o puțin schimbată și își dorea să stea doar cu tatăl și nu voia să se întoarcă la mamă. De mai multe ori, când era lăsată în vizită la noi, am observat că avea zgârieturi pe față și vânătăi pe mâini și pe corp. Nu este nimic credibil din ce povestește ea și nu se leagă ce povestește. Noi, la cum o cunoaștem și cum era situația, considerăm că sigur ea a ucis-o pe Sofia. De ce nu a sunat la Salvare? De ce a dus-o cu mașina personală și minte că era conștientă, când copilul a ajuns în comă de gradul 4 și după două zile a murit. Minte, pentru că s-au găsit urme vechi pe trupul fetei. Rănile pe care le avea nu erau provocate de o căzătură în cadă!”, a declarat  Gabriela Radu, mătușa fetitei

În urma examinărilor efectuate de medici s-a stabilit că fetița a ajuns la spital cu multiple traumatisme vechi.

„În concluzie, copilul prezenta la internare edem cerebral difuz, vechi fracturi localizate la nivelul claviculei drepte, suspiciune de fractură sternală superioară, focare de condensare pulmonară, resturi alimentare prezente la nivelul esofagului, hepatomegalie, pareză intestinală și infiltrarea tesutului celular subcutanat, edem la nivelul feselor, prepubian, labial”, se arată în documentele medicale.

Discutie cu tatăl Sofiei:

UPDATE 12.09.2021: Micuta Sofia a murit. Dumnezeu sa-i linistească sufletelul chinuit!

„La data de 08 septembrie a.c, polițiștii ieșeni au fost sesizați de către reprezentanții unei unități medicale despre faptul că, în seara zilei de 07 Septembrie 2021, o minoră de 2 ani a fost adusă de mama sa, care le-ar fi declarat că ar fi lăsat-o nesupravegheată pe aceasta aproximativ 3 minute în cada cu apă, iar când a revenit a găsit copilul inconștient.

Întrucât la data de 12 Septembrie a.c, a fost constatat decesul copilului, a fost dispusă efectuarea necropsiei. În cauză polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Iași efectuează verificari pt luarea măsurilor care se impun”, a transmis Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

Tinând cont de rănile vechi de pe corpul fetitei, se pune intrebarea chiar nu a văzut nimeni dintre vecini, rude, chiar tatăl, cum trăia Sofia alături de această femeie (Mădălina,in vârsta de 21 de ani) care isi spune mamă? Medicul de familie de la Aroneanu nu a sesizat rănile de pe corpul copilului si suferinta ei? Asistenta socială de la Primaria Aroneanu nu a avut informatii despre ce se intâmpla cu Sofia? Nimeni din apropiere nu a reclamat comportamentul acestei femei cat Sofia trăia, asa cum o fac acum. Realizati cu totii că sunteti părtasi prin tăcerea voastră la chinul si moartea sufletelului ăsta nevinovat?

Vom reveni cu punctul de vedere al autoritătilor statului.

(Foto: rude Facebook)

————————————————————————————————-

Caz halucinant la Iași! O mamă, o „mamă” mai bine zis, s-a prezentat de urgență cu fetița sa de 2 ani la spital, spunând că aceasta ar fi inghitit apă din cadă cât timp a fost nesupravegheată, câteva minute. Copila se află într-o stare extrem de gravă, astfel că medicii au fost nevoiți să o resusciteze in incercarea de a-i oferi o șansă la supravietuire. Din păcate, atât medicii, cât și rudele fetiței îi dau acesteia șanse minime de a trăi.

Sofia, in varstă de 2 ani, prezintă leziuni pe toată suprafața corpului, iar tatăl fetiței o acuză pe fosta parteneră pentru vătămarea corporală a micuței, aceasta locuind cu cea care i-a dat viată si cu iubitul acesteia in Sorogari, comuna Aroneanu, judetul Iasi.

Mătușa Sofiei a declarat că micuta  are șanse minime, aflându-se în moarte cerebrală, cu coaste rupte și capul spart.

„Are coaste rupte, capul spart, fata nu mai are nicio şansă, că e în moarte cerebrală. Stopul respirator poate l-a făcut prin înec, dar coaste rupte si celelalte lovituri de unde sunt?”, a declarat Gina Ifrim, mătuşa fetei.

Atât medicii, cât și familia infirmă spusele mamei, suspectând-o pe femeie de fals în declarații: „Are nişte urme mai vechi, bănui că a fost maltratată. Medicii au întrebat: «Unde a trăit copilul ăsta?»”, a mai declarat mătuşa copilei.

Imediat cum au văzut în ce stare gravă se află micuța, medicii de pe salvare au decis intubarea ei și punerea pe ventilație mecanică, iar mai apoi, transferul la Spital de copii din Iași. Din păcate, starea fetiței nu s-a îmbunătățit, iar medicii sunt rezervați în continuare cu privire la șansele sale de supraviețuire.

„Pacienta menţine o stare critică. Au fost anunţate instituţiile statului pentru a investiga modul de producere al accidentului. A fost solicitată şi o expertiză de la IML”, a declarat Lavinia Ionescu, medic coordonator ATI la Spitalul „Sf.Maria” din Iaşi.

Reprezentanţii Spitalului Clinic de Copii Sf. Maria din Iaşi au menţionat că au fost anunţate autoritatile statului pentru a se stabili cu exactitate întreaga situaţie de fapt. De asemenea, a fost solicitată şi o expertiză de la Institutul de Medicină Legală.

 


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here