Alte 3 focare COVID-19 în spitale din Iaşi

0
344

Direcţia de Sănătate Publică Iasi (DSP) informează existenta a 3 focare Covid-19 în judeţul Iaşi:

  1. SPITALUL CLINIC DE RECUPERARE IAȘI- Secția de Recuperare Neuromotorie– 7 (1 cadru medical și 6 pacienți)

Măsuri: Trei dintre pacienții pozitivi au solicitat externarea cu izolare la domiciliu și supraveghere prin medicul de familie, iar ceilalți 3 au fost izolați în secție. S-a demarat testarea întregului efectiv al secției, pacienții fiind negativi.

  1. INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAȘI – Secția VI Acuți – 3 pacienți

Măsuri: Pacienții au fost izolați în saloane individuale. S-a efectuat dezinfecția întregii secții. Au fost sistate internările pe secție.

  1. SPITALUL CLINIC DE BOLI INFECȚIOASE IAȘI – Secția IV – 3 cadre medicale

Măsuri: Toate cele 3 cadre medicale au fost izolate la domiciliu pentru 14 zile. Continuă testarea personalului.

Situația Covid-19 în județul Iași

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 16 septembrie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 44335 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 169 cazuri în plus faţă de ziua precedentă). În ultimele 24 de ore nu s-au depistat tulpini Delta la persoane confirmate pozitiv cu Covid-19.

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 17  externări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-a înregistrat 1 deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 975.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO, menționăm că în ultimele 24 de ore, Serviciul Județean de Ambulanță Iași a efectuat 109 recoltări la domiciliu.

În cadrul Campaniei de vaccinare împotriva COVID 19, desfășurată la nivelul judetului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 439796 de vaccinări. Din acest numarul total de persoane vaccinate, 222112 au fost vaccinate cu doza I și 192034 cu doza II și la 25650 de persoane a fost administrat vaccinul Johnson & Johnson. Pe data de 15 septembrie 2021 au fost vaccinate 405 de persoane. Mentionam ca 293 persoane au primit doza I și 112 persoane au primit doza a II-a. Cu privire la administrarea vaccinului Johnson & Johnson, 204 doze au fost administrate în ultimele 24 de ore. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 469 de reacții adverse ușoare.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 16 septembrie 2021, sunt ocupate  302 paturi din care 41 sunt paturi ATI (din care 3 paturi ATI sunt ocupate la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, 1 pat ATI la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie “Elena Doamna” Iași și 4 paturi la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”).

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI

  • 9 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
  • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani
  • 17 pat ATI la Spitalul de Neurochirurgie
  • 1 pat ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

În momentul de faţă sunt libere 5 paturi ATI:

  • 4 paturi ATI la Spitalul Clinic CF Iași (activate astăzi)
  • 1 pat ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

Pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în momentul de față, în unitățile sanitare sunt puse la dispoziție 276 de paturi: CF Pascani – 23 paturi, CF Iasi – 30 paturi, Spitalul de Pneumologie – 19 paturi, Spitalul de Boli Infectioase – 186 de paturi, 4 paturi la Spitalul Municipal Paşcani și 14 paturi ATI  la Spitalul “Sf. Spiridon”

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate 4 paturi ATI.

In momentul de față nu sunt persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus care urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica și Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, este ocupat 1 paturi ATI. În ceea ce privește zona medicală, menționăm că sunt ocupate 2 paturi.

In zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, sunt ocupate 4 paturi ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, nu sunt ocupate paturile.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 16 septembrie 2021, un număr de 730 de persoane se află în izolare, iar 415 de persoane sunt carantinate la domiciliu.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 44483 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 44678 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here