EXCLUSIV/FOTO: Încă o tragedie într-o familie care își neglijează copiii. Fetița decedată a fost găsită de părinții care nu s-au mai trezit din beție de luni

2
9233

În această dimineață, o familie din Hălceni, comuna Șipote și-a găsit fetița decedată, cei doi concubini declarând că nu știu ce s-a întâmplat. E explicabil saă nu știe, de moment ce nu s-au mai trezit din beție de câteva zile, de când  au primit retroactiv alocația copilului, aproximativ 2000 de ron. În familia Cătălin Bostan (33 de ani) si Mihaela Daniliuc (28 de ani) mai există încă 4 copii, cel mai mare are 10 ani, copii chinuiți și ei de condițiile mizere în care trăiesc, familia fiind monitorizată din 2019 de Asistența socială de la Primăria Șipote. Lumea din sat ii stie pe cei doi adulti ca fiind consumatori de alcool și neglijenți cu cei mici, dezinteresati de viata copiilor, acestia fiind hrăniti foarte des de vecini cat să nu moară de foame. Cu sigurantă că stie acest aspect si asistenta socială Cătălina Mosneguțu, care a precizat că a anuntat DGASPC Iasi încă din 2019.  Cu toate acestea, copiii au fost lăsați lângă asemenea specimene de părinți, interesul superior al copiilor nefiind  prioritar pentru cei care iau salariu ca să protejeze copiii.

Mihaela Daniliuc

“Am fost sesizați de polițiști cu privire la acest caz, urmând ca mâine să luăm legătura cu familia pentru a găsi cea mai bună soluție. Familia aceasta a mai fost în atenția noastră în anul 2019, însă situația s-a remediat atunci. Părinții trăiesc într-o relație de concubinaj, aceștia mai au 4 copii, 3 băieți și o fată”, a declarat Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt DGASPC Iași.

În urmă cu 3 săptămâni, reprezentanți ai Primăriei Șipote au venit acasă la concubinii Bostan-Daniliuc , având informații că aceștia ar fi vândut prin sat ajutoarele UE primite de la primărie. Mihaela Daniliuc ar fi declarat că nu are ce să arate că nu mai are ajutoare, că le-ar fi înapoiat persoanelor de la care …. împrumutase mai demult asemenea produse. Deși copiii nu au ce le trebuie si parintii sunt asa cum am scris mai sus, autoritățile i-au lăsat  în continuare în voia sorții lângă niște inconștienți interesați doar de alocații și băutură. Și iată unde s-a ajuns din atâta bunăvoința soră cu nepăsarea. Cine răspunde penal alături de cei 2 concubini?

Cătălin Bostan

“În cauză s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă și s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului bebelușului. A fost informata și DGASPC Ia și cu privire la acest caz” , a precizat Anca Vijiac, purtator de cuvant al IPJ Iași. 

Vom reveni!

(Foto Facebook )

Comentarii:

2 COMENTARII

  1. La puscarie amandoi si aia de la Primarie si de la DGASPC ca au stiut de atatia ani de betivii astia si au lasat copiii sa-i creasca vecinii. Nu sunt arestati inca? Auzi la ei cica sa luam legatura cu familia sa gasim solutia cea mai buna. Dar pana acum ce-ati facut? Negociati cu betivanii aia sau ce? Beau pana la ultimul leu alocatiile si asteapta sa le creasca altii copiii si voi vreti sa negociati? Faceti hartii din birouri si cand se ajunge la tragedii, iesiti din barlog sa negociati. Rusine sa va fie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here