Cu bunăvoința DGASPC Iași, bețivii satului mănâncă în continuare alocațiile copiilor. Nu contează că și-au găsit bebelușul mort lângă ei in pat

2
5978

Zilele trecute am făcut cunoscută tragedia de la Hălceni-Șipote, în care o fetiță de aproape 5 luni a fost găsită fără suflare de cei doi concubini, că părinti e greu de numit, care nu știau cum de le-a murit copilul lângă ei în pat. Nici nu aveau cum, date fiind informațiile de la vecini, că nu-și mai reveniseră din beție de 3 zile, de când au primit alocația retroactivă a fetiței. Concret, lumea din sat a povestit atât la poliție, cât și presei că Mihaela Daniliuc și Cătălin Bostan sunt consumatori de alcool și neglijează frecvent copiii (mai au incă 4-n.r), nu o dată aceștia fiind hrăniți de vecini. Bineînțeles că și Asistența socială din cadrul Primăriei Șipote știa despre situația existența în această familie, monitorizată din 2019, fiind anunțată și DGASPC Iași tot de atunci. Cu toate acestea, micuții au fost lăsați lângă asemenea specimene de părinți, interesul superior al copiilor nefiind  prioritar pentru cei care iau salariu ca să protejeze copiii.

Din atâta bunăvoință s-a ajuns la o tragedie, astfel că în dimineața zilei de 22 septembrie a.c, micuța Georgiana, care avea aproape 5 luni, a fost găsită fără suflare în pat, unde dormise lângă cei doi adulți.

În urmă necropsiei, după primele evaluări ale medicilor legiști, a rezultat că micuța Georgiana a decedat după ce s-ar fi înecat cu o substanță mucoasă vâscoasă, fiind răcită de câteva zile. Testele de laborator vor arăta cauza exactă care a dus la moartea celei mici.

Oricare dintre voi, mame atente, oricât ați fi de obosite, aveți totuși  capacitatea de a sesiza orice zgomot sau mișcări nefirești ale bebelușului, că altfel ar fi asemenea tragedii în fiecare dimineață. Nu a fost și cazul Mihaelei Daniliuc, care cu siguranță era prea obosită, chiar beată după cum susțin persoane apropiate, ca să mai realizeze în timpul nopții ce se întâmplă cu bebelușul de lângă ea. L-a găsit rece și vânăt dimineață când s-a trezit din somnul adânc de mamă mult prea ocupată  cu paharul.

Toți cei din Hălceni cu care am stat de vorbă ne-au povestit despre comportamentul deplorabil al celor doi adulți, despre bețiile pe care le fac, despre cum vorbesc unu cu altu și cu cei mici și se așteptau ca aceștia să fie luați din asemenea mediu. Cu toate acestea, specialiștii DGASPC Iași au hotărât soarta copiilor lăsându-i în continuare lângă inconștienții care le-au băut alocațiile până acum și așa vor face și în continuare, în mod sigur.

„Joi, 23 septembrie 2021, ceilalți minori ai familiei Bostan au stat de vorbă cu un psiholog, care i-a evaluat. Acesta a stabilit că minorii cu vârste cuprinse între 3, 8, 9 și 10 ani nu au fost abuzați și nu sunt în pericol, ci chiar au o relație foarte bună cu părinții și sunt foarte atașați de ei. În urma evaluărilor, cei patru copii s-au întors la familie, dar rămân sub supravegherea noastră. Pentru că vine iarna, se vor muta la o altă casă, la o rudă, pentru a avea condiții mai bune”, a declarat Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt DGASPC Iași.

Această decizie i-a lăsat cu un gust amar pe cei care sperau să înceteze chinul copiilor și să crească în condiții decente, să nu mai aibă parte de spectacolul  oferit de doi bețivi. Dar, după cum se vede, nu contează nici cum au crescut copiii pâna acum, nici neglijența concubinilor ce a condus la o tragedie. Cei care au citit despre drama micuței Georgiana sau aveau detalii despre familie, au lăsat comentarii, deloc măgulitoare la adresa părinților și a autoritătilor.

„Cu orice s-ar fi înecat, cel puțin mama dacă nu și tata ar fi trebuit să audă. Asta dacă nu erau beți de 3 zile încoace, de unde să mai audă cum s-a manifestat fetiță înainte să se înece. Păi ce-ar fi dacă toți copiii răciți ar muri de la mucozitati? Ar muri dacă ar avea asemenea lepre de părinți. În ziua aia, fetiță a stat afară în curte vreo 2 ore în căruț și a plâns fără să o bage cineva în seama. Era vanață de la atâta plâns. Este declarație la Poliție pe tema asta, dar cine să vadă , Protecția?Gata a rezolvat problema, i-a băgat în casa altora, s-au mai luat niște angajamente și gata. Cât rezistă în casa aia? Până se îmbată cu prima ocazie.Ăștia nu se mai fac oameni că așa sunt de 11 ani….”

„Părinții??adică acei inculți se numesc părinți??ce părinte ești tu să traesti din alocația copiilor?copii fac cu cardul, sfocati contează,dar autoritățile din comună ce fac??sunt vinovați în egală măsură ca și așa numiții părinți!!ei nu au cu ce crește 1 sau 2 copii ,dar fac copii ,anul și cirlanul..să fim serioși ,un om normal cînd vede că e greu și că nu are posibilitate ,nu mai face o casă de copii..unde erau autoritățile să se intereseze de sorta celor mici???pe șanț la bîrfă”

„Un copil de 4 luni nu doarme cu părinții, ci în patul lui special conceput, fără jucării și alte accesorii. Nu există nici o posibilitate de muncă pentru stimabilul care trăiește din alocația pruncilor?”

„Nu au fost abuzați, dar au fost neglijați. Că cei doi părinți umblau beți întruna, că le dădeau vecinii de mâncare copiilor, că adormit ca vita și nu a auzit când copilul s-a zbătut înainte de a muri, înseamnă destul ca să nu mai pună mâna pe copii. Lasă că la primăvară face altu că alocația e bună. Auzi la protectorii ăștia de copii să lași copilașii în asemenea condiții , trăiesc doar din alocații și că nu-i bate, pentru ei e destul. În loc să-i dați la asistenți maternali, ii lăsăți lângă leprele astea. Ce să învețe de la ei? Cum se vor dezvolta lângă bețivii ăștia? Halal protecție. Măcar Poliția să-și facă treaba în dosarul ăla”

„La pușcărie amândoi și aia de la Primărie și de la DGASPC că au știut de atâția ani de bețivii ăștia și au lăsat copiii să-i crească vecinii. Nu sunt arestați încă? Auzi la ei cică să luăm legătură cu familia să găsim soluția cea mai bună. Dar până acum ce-ați făcut? Negociați cu bețivanii aia sau ce? Beau până la ultimul leu alocațiile și așteaptă să le crească alții copiii și voi vreți să negociați? Faceți hărtii din birouri și când se ajunge la tragedii, ieșiți din bârlog să negociați. Rușine să va fie!”

De reținut că Poliția a deschis celor doi părinți dosar penal pentru ucidere din culpă. Nu ar fi exclus să fie luată în calcul și neglijența de care au dat dovadă concubinii Bostan-Daniliuc. Și autoritățile, de ce nu? Cele care iau leafă să le fie bine copiilor, dar nu le este!

Așteptăm cu interes informații despre cazul Hălceni și mai ales să vedem cât ține minunea de soluție oferită de conducerea DGASPC Iași. Avem precedente legate de asemenea termene, așa că anticipăm o soluție mai rapidă decât s-ar crede ca să le fie bine celor 4 frați!

(foto Facebook)

Citeste si aici:

EXCLUSIV/FOTO: Încă o tragedie într-o familie care își neglijează copiii. Fetița decedată a fost găsită de părinții care nu s-au mai trezit din beție de luni


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

2 COMENTARII

  1. Demisia Florin Ion si Karacsoni. Nu va e rusine sa luati salarii cu asemenea solutii? Apareti saptamanal in presa si pe grupuri din toata tara cu mizeriile pe care le faceti. Lacramioara Vernica de la CJ Iasi, ce interese ai de ii acoperi? La fel si Alexe.

  2. Cei de la Consiliul Judtean faceti ceva ca for superior ca o sa va ia procurorii pe toti, Aveti Corp de control, puneti-l la treaba. Scrie presa de luni de zile, voi chiar nu sunteti macar curiosi sa vedeti daca e asa sau nu? E clar ca sunt interese acolo, dar si la voi sunt?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here