Încă patru noi centre de permanență în județul Iași. Iată lista tuturor centrelor gratuite!

0
1143

Începând de astazi, 1 octombrie 2021,  se deschid alte 4 noi centre de permanență medicală în localitățile Valea Lupului, Aroneanu, Gropnița și Gârbești. Programul de funcționare este în zilele lucrătoare, între orele 15:00 – 08:00, iar în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale, precum și în zilele declarate libere de către Guvernul României, garda începe de la ora 8:00 și durează 24 de ore.

Astfel, de la 1 octombrie 2021, în județul Iași se află în contract un număr de 23 de centre de permanență, din care 3 vor fi în municipiul Iași.

Iata lista centrelor de permanenta:

Centrul de permanență Umanitas SRL în cartierul Tătărași, strada Han Tătar nr.10, Bl.366, ABC, parter;

Centrul de permanență Hermamed Center SRL, lângă Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf Spiridon”, strada Vasile Conta nr.9;

Centrul de permanență din cartierul Galata, strada Anton Crihan nr.16, bl.D12, ap.3.

Celelalte 20 sunt situate în județul Iași în localitățile: Valea Lupului, Aroneanu, Gropnița, Gârbești, Vlădeni, Bivolari, Plugari, Ciortești, Schitu Duca, Movileni, Deleni, Focuri, Mircești, Prisecani, Pașcani, Victoria, Ciurea, Voinești, Belcești și Podu Iloaiei.

Casa de Asigurări de Sănătate Iași a precizat că scopul acestor centre de permanență este de a asigura asistență medicală în regim de gardă în zonele arondate.

„Înființarea acestor centre de permanență are ca scop asigurarea continuității asistenței medicale în regim de gardă în zonele arondate, reprezentând una dintre soluțiile devenite necesare pentru a descongestiona Unitățile/Compartimentele de Primire a Urgențelor (UPU/CPU) ale spitalelor, unde zilnic este un flux de pacienți foarte mare. Recomandăm tuturor cetățenilor, indiferent de statutul de asigurat, să se adreseze în caz de necesitate acestor centre de permanență”, au precizat reprezentanții CJAS.

Programul de lucru și serviciile medicale ale centrelor de permanență

Serviciile medicale acordate de medicii de familie în cadrul centrelor de permanență sunt următoarele: asistență medicală în afecțiunile acute și urgențele medico-chirurgicale, în limitele competenței medicului de familie si posibilităților tehnice, trimitere către alte specialități în vederea internării, în cazul afecțiunilor acute și urgențelor medico-chirurgicale care depășesc competențele medicului de familie, administrarea medicației și a materialelor sanitare necesare tratamentului de urgență care se asigură din trusa de urgență a centrului de permanență.

Garda se instituie în centrul de permanență, în zilele lucrătoare, între orele 15:00 – 08:00 și numai după terminarea programului stabilit pentru activitatea curentă a medicilor de familie în cadrul cabinetelor de medicină de familie din zonele arondate. În zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale, precum și în zilele declarate libere de către Guvernul României, garda începe de la ora 8:00 și durează 24 de ore.

 


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here