În continuare, curtea Spitalului de Boli Infecţioase e plină cu ambulanţe. De ce nu se implică şi Spitalul Militar Iaşi?

0
420

Mai multe ambulanţe aşteaptă în această seară, 2 octombrie 2021, în curtea Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, cu pacienţii infectaţi cu noul coronavirus. Conducerea unităţii medicale, prin managerul dr. Florin Roşu, transmite că personalul medical depune o muncă titanică în această perioadă, în contextul valului patru al pandemiei de Covid-19.  Capacitatea paturilor AŢI a atins maximul.

„Lupta cu virusul Sars-Cov-2 a fost pierdută! Toate unităţile sanitare împreună cu Unităţile şi Compartimentele Primiri Urgente au pus la dispoziţie maximum resurselor umane, financiare (mai puţin Spitalul Militar, care, în nici unul dintre valurile pandemice nu şi-a făcut „simţită prezenţa”).
Putem să operaţionalizam cât de multe pături AŢI, putem deschide noi spitale sau converti cât de multe secţii non-COVID în secţii COVID, rată scăzută a vaccinării împreună cu dezinformarea polulatiei a fost factorul determinant care ne-a adus în acest scenariu.

Toţi pacienţii şi accentuez: TOŢI pacienţii COVID -19 au fost consultaţi direct sau indirect( prin intermediul unui coleg de altă specialitate) de către medicii de boli infecţioase( o muncă titanică pe am făcut-o prin prisma grijei ,empatie şi respectului pentru pacienţi).
COVID-19 nu este o patologie exclusiv infecto-contagioasa, ea îmbraca valentele tuturor specialităţilor, de aceea, interdisciplinaritatea este esenţială.
Chiar dacă unii se odihnesc, din diferite motive: fie e sfârşit de săptămână, fie au fluturat un drapel invocând drepturi greşit înţelese, în condiţiile în care, drepturile cadrelor medicale şi a celor care s-au vaccinat sunt „aruncate fără remuşcare la tomberon” , fie, pur şi simplu nu le pasă, noi suntem aici, făcându-ne datoria în continuare”, a transmis dr. Florin Roşu.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here