Dăruiește un robot

0
374

Misiunea atelierelor de robotică CyLiis, coordonate de profesorul de informatică Mirela Țibu, nu s-a oprit niciodată doar la construirea de roboți performanți și inovativi, ci a continuat constant promovarea valorilor STEM, prin organizarea de activități în școlile ieșene, contribuind la îmbunătățirea calității educației centrată pe dezvoltarea spiritului științific în România.

Peppers RO182, una dintre echipele atelierelor de robotică CyLiis, distinsă cu premiul Connect-Motivate Award în sezonul 2019-2020 și premiul Control Award în sezonul 2020-2021, a decis să ducă pasiunea pentru lumea roboticii și în școlile din mediul rural.
În timp ce pregătește roboți cât mai performanți pentru a reprezenta excelența din Iași, echipa Peppers realizează activități în comunitate care promovează importanța investiției în educație și a dezvoltării unor ramuri noi, precum robotica, în România.

Peppers a lansat în noiembrie proiectul Dăruiește un robot, prin care echipa și-a propus să strângă kit-uri de robotică pe care să le doneze unor școli din mediul rural pentru a le facilita conectarea la cunoștiințele și resursele necesare dezvoltării roboticii. Elevii Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași au prezentat finanțatorilor intențiile lor de a stimula educația STEM în școlile din mediul rural și au reușit să strângă kit-uri, ciocane de lipit, fludor și dispozitive precum laptop-uri, tablete, un calculator pentru a le trimite următoarelor școli: Școala Gimnazială Rediu, Școala Gimnazială Belcești, Școala Gimnazială Ciortești, Școala Gimnazială Gropnița, Școala Gimnazială Movileni și Școala Gimnazială Horlești. Totodată, elevii liceului nostru au mers în aceste școli pentru a oferi un laptop sau o tabletă unuia dintre elevii cu rezultate deosebite la învățătură.

„Am fost uimiți de modul rapid și consecvent în care am dobândit sprijin la fiecare pas al proiectului. Prin inițiativa Dăruiește un robot am înțeles cu adevărat impactul pe care îl putem realiza împreună, cu ajutorul cumunității, în îmbunătățirea standardelor de educație STEM din județul Iași” – menționează Adia Romanescu, elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași și marketing manager al echipei de robotică Peppers.

Suntem recunoscători sponsorilor – compania Heaven Solutions, dr. Alex Lupoi și comunitatea sa, magazinul Răzvan GSM care aparține unui părinte din comunitatea LIIS – și sprijinului necondiționat al voluntarilor Asociației CIVICA. Începând cu 7 februarie 2022, câte o grupă de elevi din școlile implicate va asambla roboțelul sub coordonarea membrilor echipei noastre”, a declarat Mirela Țibu, coordonator al atelierelor de robotică de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.

Echipa de robotică Peppers a Liceului Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași a contribuit prin proiectul Dăruiește un robot la facilitarea tranferului către elevii din județul Iași a unor concepte de robotică, precum și a pasiunii pentru domeniul științific. Pentru că noi credem că educația STEM e fundamentală pentru dezvoltarea profesională și personală a tuturor copiilor de azi, echipa își dorește să continue proiectul în cât mai multe zone ale județului Iași, cu ajutorul finanțatorilor, și să contribuie astfel la motivarea și sprijinirea pasiunilor tinerilor pentru dezvoltarea științelor. Pentru mai multe detalii despre activitățile echipei de robotică Peppers, puteți accesa paginile: https://www.facebook.com/cyliispepp/ și @cyliispepp (Instagram).

„Atelierele de robotică CyLiis sunt o experiență complexă de învățare, o lume în care ideile elevilor se transformă în roboți. În acest spațiu deschis, de învățare vizibilă, își desfășoară activitatea echipele de robotică CyLiis și Peppers, exersând proiectarea și printarea 3D, aplicarea conceptelor de inginerie mecanică și de electronică în construcția roboților, a creativității în design-ul grafic și, nu în ultimul rând, a abilităților de marketing, promovare și management de echipă. Aici, elevii pasionați și creativi transformă zi de zi LIIS într-un un reper al performanței și inovației în educația STEM din România”, precizează profesorul de informatică Mirela Țibu, coordonator al atelierelor de robotică de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.


( ! ) Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002413184{main}( ).../index.php:0
20.0004414656require( '/home/jriro/public_html/wp-blog-header.php ).../index.php:17
30.670166254416require_once( '/home/jriro/public_html/wp-includes/template-loader.php ).../wp-blog-header.php:19
40.684966303424include( '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/single.php ).../template-loader.php:106
50.968468778072locate_template( $template_names = 'loop-single.php', $load = TRUE, $require_once = ???, $args = ??? ).../single.php:28
60.968468778168load_template( $_template_file = '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/loop-single.php', $require_once = TRUE, $args = [] ).../template.php:716
70.968668788624require_once( '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/loop-single.php ).../template.php:770
80.984568819992td_module_single_base->related_posts( $force_sidebar_position = ??? ).../loop-single.php:72
90.984868836584td_block_related_posts->render( $atts = ['limit' => 3, 'ajax_pagination' => 'next_prev', 'live_filter' => 'cur_post_same_categories', 'td_ajax_filter_type' => 'td_custom_related', 'class' => '', 'td_column_number' => 3], $content = ??? ).../td_module_single_base.php:974
100.997768879016td_block->get_block_pagination( ).../td_block_related_posts.php:56

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here